‘İşimizin anahtar kelimeleri; planlama, optimum maliyet ve disiplin’

Türkiye Petrolleri Mühendislik Müdürü Meriç Sarıgöl, bayilerine tüm mühendislik hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanma imkânı sunan Türkiye Petrolleri’ndeki işleyiş ve süreçleri gazetemize anlattı. Yeni açılan ya da transfer edilen istasyonların yeniden yapılanma süreçlerinde önemli rol üstlenen Türkiye Petrolleri mühendislik departmanı, yatırımcıların maliyetlerini optimize ederek kurumsal standartlara uygun, modern görünümlü istasyonların inşası için çalışıyor. Bununla birlikte istasyonların […]

‘İşimizin anahtar kelimeleri; planlama, optimum maliyet ve disiplin’
Tolgahan Küçük
  • Yayınlanma27 Şubat 2020 10:00

Türkiye Petrolleri Mühendislik Müdürü Meriç Sarıgöl, bayilerine tüm mühendislik hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanma imkânı sunan Türkiye Petrolleri’ndeki işleyiş ve süreçleri gazetemize anlattı.

Yeni açılan ya da transfer edilen istasyonların yeniden yapılanma süreçlerinde önemli rol üstlenen Türkiye Petrolleri mühendislik departmanı, yatırımcıların maliyetlerini optimize ederek kurumsal standartlara uygun, modern görünümlü istasyonların inşası için çalışıyor. Bununla birlikte istasyonların açılışından sonraki işletme süreçlerinde, istasyonlarında teknik yatırım yapmak isteyen bayilerine tüm mühendislik hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanma imkânı sunan Türkiye Petrolleri’ndeki işleyiş ve süreçleri Mühendislik Müdürü Meriç Sarıgöl’den dinledik.

Özelleştirmenin ardından, kurumsal kimlik başta olmak üzere mühendislik departmanını ilgilendiren birçok konuda yapılan geliştirme ve iyileştirme çalışmalarının çıktısının; maliyet yönünden tasarruf sağlamasının yanında süreçlerin net ve hızlı takip edilebilirliği ve raporlama kolaylığını da getirdiğini belirten, Türkiye Petrolleri’nin Mühendislik Departmanı Müdürü Meriç Sarıgöl, işlerinde anahtar kelimelerin “Plan, optimum maliyet ve disiplin” olduğunu söyledi.

“OPTİMUM ÇÖZÜM YÖNTEMLERİYLE HİZMETLERİMİZİ YERİNDE SUNABİLİYORUZ”

Meriç Sarıgöl, mühendislik ekibinin önemini şöyle anlattı: “Türkiye Petrolleri’nin özelleşmesinin ardından devraldığımız mühendislik departmanında, ben ve bir mühendis arkadaşım ile başlayan yolculuğumuz, bugün 6 kişilik bir departman olarak devam ediyor. Bölge Satış Müdürlükleri ile senkronize kurguladığımız departman yapımız ve sektörde tecrübeli, bölgelerinde ikamet eden ekip arkadaşlarımla, bayilerimize ve bayi adaylarımıza daha efektif teknik hizmet verebiliyor; plan, proje, dizayn, yerleşim, arıza ve bakım onarım gibi ihtiyaçlarında optimum çözüm yöntemleriyle hizmetlerimizi yerinde sunabiliyoruz.”

Sarıgöl; “Şu anda Türkiye Petrolleri olarak farklı branş ve kulvarlarda 60’a yakın ana müteahhit, alt yüklenici ve tedarikçinin saha koordinasyonunu, kalite ve kontrolünü, ihale ve sözleşme yönetimini yürütmekteyiz. Elektronik ihaleler ile teklif ve uygun tedarikçi bulma sürelerini kısaltıyoruz. Bu sayede çalışmalarımızı yürütürken beraber olacağımız partnerlerimizi elektronik ihalelerle şeffaf bir platformda belirleyerek, alanında tecrübeli tedarikçi ve müteahhitlerimizle verimli anlaşmalara imza atıyor ve bayilerimizin birim maliyetlerini düşürerek, yenilenme ve açılış süreçlerinde onlara maksimum fayda sağlıyoruz” dedi.

“ANA ODAĞIMIZ ELBETTE BAYİLERİMİZ”

Sarıgöl şöyle devam etti; “Şirketimizin vizyonu ve departmanımızın hedefleri doğrultusunda; kurumsal kimliğimizin yenilenmesi, market ve tuvaletlerimizde standart ve premium konsept olarak iki ayrı proje modelinin oluşturulması, market içindeki özel kahve alanlarının dizaynı, oto yıkama sistemleri, elektrikli araçlar için şarj üniteleri gibi konularda ortak çalıştığımız departmanlara teknik destek vererek bayilerimize yapılacak kurulumların saha ayağını yönetiyoruz. Tüm bunları yaparken ise ana odağımız elbette bayilerimiz. İstasyonun kuruluşundan açık kaldığı süreye kadar her aşamada onların yanında yer alarak, açılıştan sonra dahi bayilerimizi düzenli olarak ziyaret ederek onlara ihtiyaç duydukları her anda hızlı ve kaliteli hizmet sunuyoruz.”

‘ENERJİ TASARRUFU İÇİN İSTASYONLARDA GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ’

İstasyonlardaki mühendislik süreçlerinin sadece inşa ve maliyet tespit süreçlerinden ibaret olmadığı belirtilen Türkiye Petrolleri, mühendislik ekibi ile birlikte enerji tasarrufu için fizibilite çalışmalarına da başladı. “Sektörde özellikle; Güneş Enerji Sistemleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını ve Akıllı İstasyon Teknolojileri, İstasyonlarda Enerji Yönetimi gibi konulardaki gelişmeleri yakından takip ederek ön fizibilite ve demo projelerle bayi ağımıza entegrasyonun sağlanması adına çalışmalarda bulunuyoruz” diyen Türkiye Petrolleri Mühendislik Müdürü Meriç Sarıgöl istasyonlardaki elektrik tüketimini düşürmek amacıyla güneş enerji panellerini adım adım istasyonlarında hayata geçirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.