
PÜİS, Genel Başkan İmran Okumuş’un Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a ilettiği talebin olumlu karşılık bulduğunu ve SGK tarafından prim ödemelerinin ertelendiğini açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), koronavirüs salgını nedeniyle prim ödemelerinin ertelenmesine ilişkin hazırlamış olduğu yazıyı tüm merkez ve taşra teşkilatına gönderdi. Buna göre 2020 Mart ayı ödemeleri 02.11.2020 tarihine, 2020 Nisan ayı ödemeleri 30.11.2020 tarihine, […]
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), koronavirüs salgını nedeniyle prim ödemelerinin ertelenmesine ilişkin hazırlamış olduğu yazıyı tüm merkez ve taşra teşkilatına gönderdi. Buna göre 2020 Mart ayı ödemeleri 02.11.2020 tarihine, 2020 Nisan ayı ödemeleri 30.11.2020 tarihine, 2020 Mayıs ayı ödemeleri ise 30.12.2020 tarihine ertelendi.
Aynı zamanda TİSK Yönetim Kurulu Üyesi olan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, 25 Mart tarihinde TİSK Yönetimi ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile telekonferans aracılığıyla bir toplantı gerçekleştirmiş ve toplantıda diğer taleplere ek olarak SGK prim ödemelerinin ertelenmesini de talep etmişti.
PÜİS, 17 Mart 2020 tarihinde de koronavirüs salgını nedeniyle akaryakıt bayilerinin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini bir rapor haline getirerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile ilgili diğer bakanlıklara iletmişti. PÜİS’in raporunda SGK prim ödemelerinin ertelenmesi talebi de yer alıyordu.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, şunları söyledi:
“Hepimiz çok zor günlerden geçiyoruz. Bu süreci ancak birlik, beraberlik içinde ve birbirimize destek vererek atlatabiliriz. SGK prim ödemelerinin ertelenmesi, bizleri rahatlatacak bir karar. Başta Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere emeği geçen tüm kamu yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum.
Sendikamızın bir diğer talebi akaryakıt istasyonlarının çalışma saatlerinin 07.00-21.00 olarak düzenlenmesini ve nöbetçi istasyon uygulamasına gidilmesiydi. Sağlığımızı ve hayatımızı tehdit eden koronavirüs salgınından akaryakıt ve otogaz bayileri ile çalışanlarının korunabilmesi için bu teklifimizin de hayata geçirilmesini talep ediyoruz.
Bu vesileyle hayatları pahasına sağlığımızı korumak için gece gündüz büyük bir özveriyle çalışan tüm sağlık personeline, yaşadığımız bu zorlu günlerde istasyonlarımızda görevlerinin başında olan pompa elemanları ile market ve yıkama bölümünde çalışan elemanlara ve sorunlarımızın çözümünde bize destek olan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Burak Akkol’a, TİSK Yönetimine ve çalışanlarına şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Petroleum Istanbul 2025’te ‘Akademi Alanı’ Uluslararası Boyut Kazanıyor21 Nisan 202514:13 TORA, Beko yazarkasalı UTTS sistemleriyle 3300 istasyonda montaj gerçekleştirdi21 Nisan 202513:59 OEDAŞ’ın Can Dostlar projesine uluslararası ödül21 Nisan 202513:36 TSKB “Düşük Karbon Kahramanı” ödülünün sahibi oldu21 Nisan 202513:34 SEDAŞ, Gebze D-100 Karayolu’ndaki aydınlatmaları yeniledi21 Nisan 202513:31