WindEurope 2025 rüzgar enerjisi etkinliği Kopenhag’da başladı

WindEurope 2025 Rüzgar Enerjisi Yıllık Etkinliği (WindEurope 2025 Annual Event) kapılarını açtı.

WindEurope 2025 rüzgar enerjisi etkinliği Kopenhag’da başladı
Petroturk | Enerji Haberleri
  • Yayınlanma8 Nisan 2025 17:43

WindEurope 2025 Rüzgar Enerjisi Yıllık Etkinliği (WindEurope 2025 Annual Event) kapılarını açtı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 10 Nisan’a kadar sürecek etkinlik kapsamında 550’den fazla firma en yeni ürün ve hizmetlerini sergileyecek, 70’in üzerinde oturum düzenlenecek ve 350’den fazla konuşmacı sektördeki gelişmeleri ele alacak.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB), 49 şirket ve yaklaşık 100 kişilik ekiple katıldığı etkinlikte, Türkiye’nin WindEurope 2028 adaylığının ve rüzgar enerjisi potansiyelinin tanıtıldığı video gösterildi.

Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve rüzgar enerjisi sektörü yetkililerinin katıldığı etkinlikte, TÜREB standının açılışı da yapıldı.

İki gün sürecek etkinlikte küresel rüzgar enerjisinin iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıları, elektrikleşme sürecinde rüzgar enerjisinin rolü ve finansmanı konusu tartışılacak.

AA