Solimpeks ihracatın yıldızları arası girdi

Yenilenebilir enerji sektöründen Solimpeks, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından verilen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde “Nitelikli Ürün” kategorisinde ödüle layık görüldü. İlkimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 2017 yılının İhracatın Yıldızları’nı açıkladı. 18 ayrı kategoride dağıtılan ödüllerde solar termal alanında Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Solimpeks, “Nitelikli Ürün” kategorisinde ödüle layık görüldü. Konuya ilişkin konuşan Solimpeks Türkiye Genel […]

Solimpeks ihracatın yıldızları arası girdi
Servet Uzun
  • Yayınlanma21 Aralık 2018 17:02

Yenilenebilir enerji sektöründen Solimpeks, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından verilen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde “Nitelikli Ürün” kategorisinde ödüle layık görüldü.

İlkimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 2017 yılının İhracatın Yıldızları’nı açıkladı. 18 ayrı kategoride dağıtılan ödüllerde solar termal alanında Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Solimpeks, “Nitelikli Ürün” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Konuya ilişkin konuşan Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, şunları söyledi: “Dünyanın en verimli kolektörünün, Türkiye’nin ilk ve tek en verimli hibrit kolektörünün de üreticisi olarak böyle bir ödüle layık görülmek bizim için mutluluk kaynağı. 2001 yılında yüksek verimli güneş kolektörleri üretme hedefiyle iç pazardan önce dış pazarda faaliyet göstererek yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada güneş enerjili ısıtıcılar ve soğutucular, ısı pompaları ve hem elektrik hem de sıcak suyu aynı anda üreten hibrit panellerin de yer aldığı ürün gruplarımızla birçok pazarda faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Enerji sektöründe Türkiye’nin en global şirketi olarak Almanya, İspanya, Fransa başta olmak üzere 80’den fazla ülkeye ihracat yapıyor, milyonlarca ailenin evine giriyoruz. Hedefimizde karbon salınımı olmayan, konforlu bir şekilde ısınan ve serinleyen, enerji için kullanıcısına fatura çıkarmayan ev çözümlerini hem Türkiye hem de dünyada yaygınlaştırmak var.”

Güneş enerjisi sistemleri hakkında bunları biliyor musunuz?