Solarex Fuarında kadınlar güneş enerjisi sektörünü konuştu

ÖZGE ESEN/İSTANBUL 4 – 6 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluşan Solarex İstanbul Fuarı sektörün öncü firmaları ile birçok ziyaretçiyi bir araya getiriyor. 12’ncisi düzenlenen fuarda çeşitli güneş enerjisi kaynaklarının ve güneş enerjisi piyasalarının tüm boyutları ile değerlendiriliyor. Turkish Women In Renewables Kurumu bünyesinde TWRE Özel oturumu; Güneşte Kadın Güneş Enerjisi Kadın […]

Solarex Fuarında kadınlar güneş enerjisi sektörünü konuştu
Servet Uzun
  • Yayınlanma5 Nisan 2019 13:33

ÖZGE ESEN/İSTANBUL

4 – 6 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluşan Solarex İstanbul Fuarı sektörün öncü firmaları ile birçok ziyaretçiyi bir araya getiriyor. 12’ncisi düzenlenen fuarda çeşitli güneş enerjisi kaynaklarının ve güneş enerjisi piyasalarının tüm boyutları ile değerlendiriliyor.

Turkish Women In Renewables Kurumu bünyesinde TWRE Özel oturumu; Güneşte Kadın Güneş Enerjisi Kadın Oturumu, TWRE Kurucu Başkanı Sedef Budak’ın moderatörlüğünde güneş ve yeşil binalar konuşuldu.

Turkeco Akademi Sürdürülebilirlik Uzmanı Dr. Duygu Erten; “2000’lerin başında yeşil binalar konusuna girdim ve yeşil kadın oldum. Bir binayı yeşil yapmak için birçok standartlara uyması gerekiyor. AVM ise enerji konusunda çok düşük kalıyor. Fakat yatırımların başı finanstan oluşuyor. Her bina solar panel takılabilecek şekilde tasarlanabilir. Bunun için mimarlık gerekiyor. Pilot projelere de çok ihtiyacımız var” dedi.

TURSEFF Finans Kuruluşları İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu; “Parasız saadet olmuyor. Bu yüzden projelerimiz için finansmana ihtiyacımız var. Biz TURSEFF ekibi olarak sivil toplum kuruluşu işleyişindeyiz. 262 milyon liralık güneş enerjisi santraline finans sağladık. Finansta önemli olan şey ise ürün geliştirmek” diye konuştu.

CW Enerji Yönetim Kurulu Temsilcisi Nihan Demirtaş; “Güneş paneli üretimi yapıyoruz. 1000 MW üretim kapasitemiz var. Ayrıca yaklaşık 30 ülkeye panel satışı da yapıyoruz. Hedefimiz kaliteli ürün üretmek.”

Smart Solar Ar-Ge ve İnovasyon Müdürü Papatya Ceylan Sözbir; ” Fotovoltaik sistemlerde Türkiye diğer ülkelerden daha geri. Türkiye de poli hücreler kullanıyoruz. Yani teknoloji olarak gerideyiz. Türkiye’nin hızlanması için Ar-Ge’ye ihtiyacı var. Güneş enerjinizinim temeli hücredir. Bu yüzden hücreye yatırım yapmamız gerekiyor” dedi.

Fronius Pazarlama Uzmanı Müge Nasuhoğlu; “Avusturya menşeli bir firmayız. Biz üretim de yüzde 70 oranında yenilenebilirden karşılıyoruz. Bizim ürünlerimiz kullanıcı dostudur” ifadelerini kullandı.

Elestaş Elektrik Üretim A.Ş. Yatırımlardan Sorumlu Proje Yöneticisi Gülistan Teoman ise sahada yaşadıklarından bahsetti.

EPDK’dan ‘elektriğe zam’ haberlerine yalanlama