
Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK) kapsamında İzmir’de bulunan sektör çalışanları, kurum ve kuruluşlardan temsilciler, rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren üç fabrikaya teknik gezi gerçekleştirdi. Teknik gezi kapsamında, İzmir Serbest Bölgesi’nde bulunan ve Türkiye’de kurulmuş ilk rüzgar ekipman üretim fabrikası AERO, Türkiye’de direct-drive jeneratör üreten ilk fabrika Ateş Çelik […]
Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK) kapsamında İzmir’de bulunan sektör çalışanları, kurum ve kuruluşlardan temsilciler, rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren üç fabrikaya teknik gezi gerçekleştirdi.
Teknik gezi kapsamında, İzmir Serbest Bölgesi’nde bulunan ve Türkiye’de kurulmuş ilk rüzgar ekipman üretim fabrikası AERO, Türkiye’de direct-drive jeneratör üreten ilk fabrika Ateş Çelik ve ağır sanayi ekipmanlarının üretildiği Girgin Makina İmalat Montaj ve Mühendislik Sanayi Ticaret AŞ’a (GİMAS) gidildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın iştirak ettiği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinin de katıldığı teknik gezide, firma sahipleri ve yetkililerden ekipmanların üretim aşamaları hakkında bilgi alındı.
Sektörün beklentilerinin de değerlendirildiği ziyaretlerde, Çandarlı Limanı’na ihtiyaç vurgusu yapıldı, sürdürülebilir rüzgar ekipman üretimine yönelik ihtiyaçlar tartışıldı.
Teknik gezi kapsamında ayrıca son iki yıldır salgın süreci ile başlayan tedarik zincirindeki aksamalar ve savaş sonrası enerji krizinden çıkış için üretim sektöründe Türkiye’nin rolü ve katkısı değerlendirildi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımının Türkiye’de enerji güvenliğini tehdit ettiğini bildirdi29 Nisan 202516:41 Raylarda yeşil dönüşüm29 Nisan 202515:06 Avrupa’da yaşanan elektrik kesintileri ülkeler arası bağlantıların dayanıklılığını gündeme getirdi29 Nisan 202514:47 Enerjisa Enerji ve Brisa, 4,8 megavatlık ısı pompası projesini hayata geçiriyor29 Nisan 202514:46 TABGİS, UTTS için yeniden süre uzatımı talebinde bulundu29 Nisan 202513:44