Omsan Logistics, “Yeşil Taşımacılık” yolculuğunda önemli bir adım attı

Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi kapsamında çalışmalar yürüten Omsan Logistics, ISO 14064 Sera Gazı Hesaplama ve Doğrulama Yönetim Sistemi Belgesi’ni alarak önemli bir adım attı.

Omsan Logistics, “Yeşil Taşımacılık” yolculuğunda önemli bir adım attı
SONER OKUR
  • Yayınlanma4 Haziran 2024 13:48

Şirketten yapılan açıklamaya göre OYAK Grubu şirketlerinden Omsan Logistics, lojistik sektörünün ana gündem maddelerinden “Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi”ne uyum çalışmalarını sürdürüyor.

ISO 14064 Sera Gazı Hesaplama ve Doğrulama Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanan şirket, söz konusu belgeyi alan Türkiye’deki öncü firmalardan biri oldu.

Sektörde ilgili belgeyi alan öncü firmalardan biri olan Omsan Logistics, global bir şirket olma hedefine doğru yol almaya devam ediyor.

Sera gazı emisyonları ve sera gazı projelerinin yönetimiyle ilgili kriterleri içeren bir dizi uluslararası standart olan “ISO 14064 Sera Gazı Hesaplama ve Doğrulama Yönetim Sistemi”, sera gazı emisyonlarının hesaplanması, raporlanması, doğrulanması ve belgelendirilmesi süreçlerini kapsıyor.

ISO 14064 doğrulama süreci, şirketin faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı emisyonlarının uluslararası standartları baz alarak hesaplanmasını ve akredite firma tarafından doğrulanmasını içeriyor. Böylelikle firmanın faaliyetlerinden kaynaklı emisyonlar bilimsel bir temele dayanacak ve ilerleyen yıllarda yine bilimsel temelli hedef oluşturmak için referans alınabilecek.

“Türkiye’nin demir yolu tren işletmeciliği yetki belgesine sahip ilk özel tren işletmecisi” unvana sahip olan Omsan Logistics, uluslararası bir platform olan Ecovadis uygulamasıyla sürdürülebilirlikle ilgili çalışmaları sonucunda oluşan puan kartını müşterileriyle paylaşıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen “Yeşil Lojistik Belgesi”ni alan şirket, söz konusu belgeyi almaya hak kazanan ilk lojistik firmalardan biri olma özelliğini de taşıyor.

– AYM, AB politikalarında kapsamlı değişiklikler öngörüyor

11 Aralık 2019’da açıkladığı Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) ile 2050’de “iklim-nötr ilk kıta olma” hedefini ortaya koyan Avrupa Birliği (AB), bu hedefe ulaşmak adına yeni bir büyüme stratejisi benimseyeceğini ve tüm politikalarını iklim değişikliği ekseninde yeniden şekillendireceğini açıklamıştı.

Sınırda Karbon Düzenlemesi (SKDM), sanayiden finansmana, enerjiden ulaştırmaya, binalardan tarıma kadar bir çok alanda AB politikalarında kapsamlı değişiklikler öngören Avrupa Yeşil Mutabakatı uluslararası ticareti etkileyecek önemli adımlardan biri olacak.