GE Yenilenebilir Enerji’den Türkiye’de 300 kişiye istihdam

GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde yer alan LM Wind Power, bugün Bergama, Türkiye’deki rüzgâr türbin kanadı üretim tesisinde istihdam etmek üzere ilave 300 kişiyi daha işe almayı planladığını duyurdu. LM Wind Power, iş gücünün artırılmasıyla, Avrupa ve Asya dâhil, dünya çapındaki pazarlara türbin kanadı ihraç ederek artan küresel rüzgâr enerjisi talebine cevap verecek. Temmuz 2017’de açılan […]

GE Yenilenebilir Enerji’den Türkiye’de 300 kişiye istihdam
Servet Uzun
  • Yayınlanma25 Nisan 2019 14:15

GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde yer alan LM Wind Power, bugün Bergama, Türkiye’deki rüzgâr türbin kanadı üretim tesisinde istihdam etmek üzere ilave 300 kişiyi daha işe almayı planladığını duyurdu. LM Wind Power, iş gücünün artırılmasıyla, Avrupa ve Asya dâhil, dünya çapındaki pazarlara türbin kanadı ihraç ederek artan küresel rüzgâr enerjisi talebine cevap verecek.

Temmuz 2017’de açılan Bergama tesisi LM Wind Power’ın dünya çapındaki 15’inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine geçtikten sonra ise ilk açılan tesisi oldu. Bugün, yüzde 26’sı kadın olmak üzere tesiste 450 çalışan bulunuyor.

“Bergama fabrikamız, şirketimizin dünyaya daha fazla yenilenebilir enerji sağlamak hedefi adına çok önemli bir tesis ve Türkiye’ye olan bağlılığımızı temsil ediyor.” şeklinde konuşan LM Wind Power Avrupa Operasyon Başkanı Jesper Sørensen sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgede kalifiye ve teknik iş kolları yaratmaya katkıda bulunmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

İş için açılan pozisyonlar, tüm profillerde, bilgi birikimi ve deneyim seviyesine açık. Her yeni çalışan LM Wind Power’ın ‘Mükemmellik Merkezi’ eğitim programında rüzgâr türbini kanadı konusunda eğitim görecek, ürünlerin kalitesini ve böylece son kullanıcı memnuniyetini artırmayı sürekli hale getiren altı haftalık teorik ve pratik eğitim programına katılacak.

Yeni başlayanlar aynı zamanda tüm dünyadaki LM Wind Power tesislerinden uzmanlar tarafından mentorluk da alacak. Tesisteki çalışanların önemli bir kısmının Bergamalı Olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bergama Fabrika Müdürü Ozan Mamay “Şehrin sosyal ve ekonomik gelişiminin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve bu yıl bu çevrede daha da fazla iş alanı yaratmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bugün aynı zamanda tesiste yeni bir binanın inşaatına da başlandı. Bu tesis, özellikle kanat kalıplama sonrası olmak üzere, tesisin üretim kapasitesini arttıracak. İnşaatın 2019 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Türkiye’mizin karbon ayak izi düşer mi?