
Entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, yeni kok bataryası için saha çalışmalarına başlayarak, yüksek teknolojik özelliklere sahip 4. bataryasını 2023 sonunda devreye almayı planlıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1965 yılından bu yana ürettiği yüksek kalitedeki yerli çelikle Türkiye sanayisine katkı sağlayan Türkiye’nin ilk entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, enerji verimliliğini, üretim kapasitesini ve performansını artıracak yatırımlarını […]
Entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, yeni kok bataryası için saha çalışmalarına başlayarak, yüksek teknolojik özelliklere sahip 4. bataryasını 2023 sonunda devreye almayı planlıyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1965 yılından bu yana ürettiği yüksek kalitedeki yerli çelikle Türkiye sanayisine katkı sağlayan Türkiye’nin ilk entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, enerji verimliliğini, üretim kapasitesini ve performansını artıracak yatırımlarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Erdemir’in kuruluşundan bu yana aralıksız hizmet veren birinci ve ikinci bataryalarının yerini alacak olan, yıllık 800 bin ton kapasiteli 4. kok bataryasının Cumhuriyet’in 100. yılında devreye alınması hedefleniyor.
Sorumlu üretim ve sürdürülebilirlik anlayışıyla yatırımlarını planlarken, mevcut en iyi teknikleri (EU Best Available Techniques- BAT) ve çevresel etkilerini dikkate alan Erdemir’in dördüncü kok bataryası, toz toplama filtre sistemleri ve yüksek seviye otomasyonu gibi birçok yüksek teknolojik özelliğe sahip olacak.
Yeni batarya, şirketin çevre performansını artırırken, ithal kok alımının azaltılmasını da sağlayacak. Erdemir, 2023-2024 döneminde de verimliliğe yönelik yeni yatırımları devreye alacak.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Samsun’da oto yıkamacıdaki heyelanda baba ve 2 kızı öldü28 Nisan 202508:43 Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor27 Nisan 202517:40 EPDK Kurul kararları27 Nisan 202517:39 Bolu’da jeotermal kaynak arama ruhsat sahaları için ihale yapılacak27 Nisan 202517:38 Uluslararası Petroleum Istanbul Fuarı, 30. yılında WOM2027’ye dönüşüyor26 Nisan 202516:31