StarCharge ‘servis ortağı’ olan TORA’ya ‘Yetkilendirme Sertifikası’nı sundu.

StarCharge tarafından ağustos ayında Bostancı Dedeman Otel’inde gerçekleştirilen eğitim sonunda, “servis ortağı” olan TORA’ya “Yetkilendirme Sertifikası” sunuldu. Şirket tarafından, kısaca EV (electrical vehicle) olarak anılan elektrikli araçların günlük yaşamımıza ve çevreye birçok fayda sağlayacağının bir gerçek olduğu açıklandı. Ancak bunun gerçekleşmesi için EV araçların “Hızlı Şarj Üniteleri”ne gerek duymaları gerektiği söylendi. StarCharge’ın dünya genelinde en […]

StarCharge ‘servis ortağı’ olan TORA’ya ‘Yetkilendirme Sertifikası’nı sundu.
Burak Karagöl
  • Yayınlanma28 Eylül 2022 21:57
  • Güncelleme30 Eylül 2022 10:08

StarCharge tarafından ağustos ayında Bostancı Dedeman Otel’inde gerçekleştirilen eğitim sonunda, “servis ortağı” olan TORA’ya “Yetkilendirme Sertifikası” sunuldu.

Şirket tarafından, kısaca EV (electrical vehicle) olarak anılan elektrikli araçların günlük yaşamımıza ve çevreye birçok fayda sağlayacağının bir gerçek olduğu açıklandı. Ancak bunun gerçekleşmesi için EV araçların “Hızlı Şarj Üniteleri”ne gerek duymaları gerektiği söylendi.

StarCharge’ın dünya genelinde en büyük hızlı şarj ünitesi üreticisi konumunda olup, oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğu ifade edildi. EV hızlı şarj ünitelerinin öncüsü olan Titan 180 kW DC modeli ülkemizde dikkate değer düzeyde tercih ediliyor.

StarCharge eğitimine TORA’dan Ar-Ge Müdürü Ali Kaça, Altyapı ve Üstyapı Montaj İşleri Müdürü Metin Özen, Endüstriyel Altyapılar Müdürü Alper Buğra Şirin ve Proje Mühendisleri Ozan Taşkıran ve Hale Sözer katıldı.

Eğitim kuramsal ve uygulama (teorik ve pratik) olmak üzere iki aşamada yapıldı. Kuramsal aşamada kurulum, devreye alma, yazılım güncellemesi gibi işlemler esas alındı ve kontrol üniteleri, güç modülleri, haberleşme kartları gibi donanımsal ürünler hakkında bilgiler verildi.

Uygulama aşamasında katılımcılar şarj ünitesi arayüzüne bağlanarak yazılım biçimlenimlerini (konfigürasyonlarını), çıkış güç limiti ve bağlayıcı (konnektö)r tipi için şarj konnektör ayarlarını, back-end bağlantıları ile birlikte elektrikli aracı şarj ederek devreye alma işlemini öğrendikten sonra, modül konfigürasyonlarını ve yazılım güncellemelerini yaptılar.

Ürünler ile ilgili daha teknik ayrıntılar için aşağıdaki atkı (link) incelenebilir.