
Efor Holding, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla sektördeki güçlü konumunu pekiştirmeye devam ediyor. Şirket, Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmasında 160 megavatlık “Yellice RES” ihalesinde en iyi teklifi sundu.
Efor Holding, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla sektördeki güçlü konumunu pekiştirmeye devam ediyor. Şirket, Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmasında 160 megavatlık “Yellice RES” ihalesinde en iyi teklifi sundu.
Toplamda 40 şirketin katılım sağladığı YEKA RES-2024 yarışmalarında, kapalı mali tekliflerin ardından açık artırma yöntemiyle en uygun tekliflerin belirlendiği süreç tamamlandı. Bu kapsamda Efor Holding, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen toplam 1200 megavat kapasiteli Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmalarında, 160 megavatlık “Yellice RES” ihalesinde en iyi teklifi veren şirket oldu.
Efor Holding, sadece rüzgar enerjisi yatırımlarına değil, güneş enerjisi alanındaki çalışmaları ile de sürdürülebilir enerjiye yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, geçmiş dönemde Malatya’nın Arapgir ilçesinde hayata geçirdiği Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile ülkenin enerji dönüşümüne katkıda bulunduğunu duyurmuştu. Aynı zamanda holding bünyesindeki Efor Gübre’nin Samsun tesisinde kurulan çatı Güneş Enerjisi Santrali projesi ile tesiste kullanılan enerji ihtiyacının tamamının güneşten karşılandığına da dikkat çekilmişti.
Bu proje ile yenilenebilir enerji kapasitesine önemli bir katkı sağlayan Efor Holding, Türkiye’nin enerji dönüşüm sürecine destek olmaya devam ediyor. Şirket, çevre dostu projelere öncülük ederek enerji dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale’de 100 bin fidanlık “enerji ormanı” oluşturuyor20 Nisan 202517:37 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33