
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projelerine yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projelerine yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini açıkladı. YEKA GES-2024 yarışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Bayraktar, şu bilgileri paylaştı:
“YEKA RES-2024’ün ardından YEKA GES-2024 yarışmaları da yatırımcılarımızdan büyük bir ilgi gördü. Toplam 800 megavat kapasiteli 6 yarışma için 67 firmadan 146 teklif alındı. YEKA-RES yarışmalarımızı teklif veren 40 firmanın katılımıyla yarın gerçekleştireceğiz. YEKA-GES yarışmalarını ise kısa süre içinde tamamlayıp santrallerimizi en hızlı şekilde devreye almak istiyoruz.”
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine de değinerek, 2035 yılına kadar her yıl en az 2 bin megavatlık YEKA yarışması düzenleneceğini belirtti. “Hedefimiz, 2035 yılı itibarıyla yenilenebilir enerji kurulu gücümüzü 120 bin megavata çıkarmak” ifadelerini kullandı.
YEKA projeleri, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini artırmayı ve temiz enerji kaynaklarından maksimum fayda sağlamayı hedefliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale’de 100 bin fidanlık “enerji ormanı” oluşturuyor20 Nisan 202517:37 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33