
Akkök Holding’in iştirakleri tarafından kurulan Yeşil Strateji Grubu, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, temiz enerji ve iklim değişikliğine uyum gibi konularda şirketler arasındaki iş birliğini güçlendirecek. Akkök Holding’in şirketleri, “Yeşil Strateji Grubu” kurdu. Grup şirketlerinden Aksa Akrilik, Akkim Kimya, Akcoat, DowAksa ve Akgirişim ile YALKİM OSB’nin yer aldığı organizasyon, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında belirlenen acil gündem maddelerine […]
Akkök Holding’in iştirakleri tarafından kurulan Yeşil Strateji Grubu, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, temiz enerji ve iklim değişikliğine uyum gibi konularda şirketler arasındaki iş birliğini güçlendirecek.
Akkök Holding’in şirketleri, “Yeşil Strateji Grubu” kurdu. Grup şirketlerinden Aksa Akrilik, Akkim Kimya, Akcoat, DowAksa ve Akgirişim ile YALKİM OSB’nin yer aldığı organizasyon, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında belirlenen acil gündem maddelerine ilişkin yol haritasını hayata geçirecek.
Üye şirketler bu kapsamda sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, temiz enerji ve iklim değişikliğine uyum gibi konularda Akkök Holding iştiraklerinin iş birliğini güçlendirecek. Grubun ilk yılındaki liderliğini ise Akkim Kimya üstleniyor.
“Sürdürülebilir kalkınma için taahhütleri aksiyona çevireceğiz”
Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı ve dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Global Compact’in Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, “Sürdürülebilirlik ideali doğrultusunda geleceğimizi bugünden teminat altına almak için Akkök Holding’in iştirakleri ile Yeşil Strateji Grubu’nu kurduk. Şirketlerimiz Avrupa Yeşil Mutabakatı’nda kabul edilen yol haritası, aksiyon planı ve taahhütleri hayata geçirecek. Karbon düzenlemesinden yenilenebilir enerjiye, iklim krizinden inovasyon ve sosyal refaha dek sürdürülebilir kalkınmanın en temel unsurlarının daha fazla benimsenmesi için somut çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.
Mutabakat Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor
Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2019’un aralık ayında açıkladığı Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı, karbon salınımını 2030’a dek yüzde 50 azaltmayı, 2050’de ise tamamen sıfırlamayı planlıyor. Mutabakat, uluslararası ticaret ile ilişkilendirilen Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ile Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 PÜİS Genel Başkanı Okumuş’un Darphane ziyaretinde süre uzatımı konusunda görüş birliğine varıldı29 Nisan 202520:18 Eti Maden 2024 sonunda 1,3 milyar dolarlık satışla tüm zamanların rekorunu kırdı29 Nisan 202518:19 Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımının Türkiye’de enerji güvenliğini tehdit ettiğini bildirdi29 Nisan 202516:41 Raylarda yeşil dönüşüm29 Nisan 202515:06 Avrupa’da yaşanan elektrik kesintileri ülkeler arası bağlantıların dayanıklılığını gündeme getirdi29 Nisan 202514:47