
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde 990 kW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kurulum işi, 25 yıl süreli gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkıyor. Emirdağ Belediyesi tarafından düzenlenecek ihale, 31 Ocak 2025 Cuma günü saat 13.30’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde belediye tarafından 990 kW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu için gelir paylaşımı esasına dayalı ihale düzenleniyor. Proje, Emirdağ Menderes Mahallesi ve Elhan Köyü’nde toplam 32.344,92 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek. Belediyeye ait taşınmazlar üzerine kurulacak olan santral, 25 yıl süreyle gelir paylaşımı modeliyle işletilecek.
İhale Detayları
Belediye Meclisi’nin 2 Ocak 2025 tarihli kararına dayanılarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle düzenlenecek ihalenin tahmini bedeli 32 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyen firmalar, %3 oranında geçici teminat yatırmak durumunda.
İhale, 31 Ocak 2025 Cuma günü saat 13.30’da Emirdağ Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhale şartnamesi ve detaylı bilgi, belediyenin Yazı İşleri Müdürlüğü’nden 3 bin TL karşılığında temin edilebilecek. İsteklilerin gerekli belgelerle birlikte tekliflerini ihale saatine kadar teslim etmeleri gerekiyor.
Projenin tamamlanması için yer tesliminden itibaren 120 günlük bir süre öngörülürken, ilk bir aylık gelir tamamen belediyeye bırakılacak. Sonraki dönemlerde ise ihale kazanan firmanın teklif ettiği gelir paylaşım oranına göre ödemeler yapılacak.
Yükleyiciye Ait Yükümlülükler
Belediye yetkilileri, ihaleye ilişkin detaylı bilgilere mesai saatleri içerisinde Yazı İşleri Müdürlüğü’nden ulaşılabileceğini belirtirken, ihaleyi yapıp yapmama konusunda serbest olduklarını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale’de 100 bin fidanlık “enerji ormanı” oluşturuyor20 Nisan 202517:37 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33