
TBMM Genel Kurulunun dünkü birleşiminde onaylanan 12. Kalkınma Planı’na ilişkin karar, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Plan, 2024-2028 dönemini kapsıyor. 60 özel ihtisas komisyonu ve 27 çalışma grubu oluşturularak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinesinde hazırlanan plan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından, ekim ayı ortasında TBMM’ye sunulmuştu. TBMM’de önce Plan ve Bütçe Komisyonunda değerlendirilen […]
TBMM Genel Kurulunun dünkü birleşiminde onaylanan 12. Kalkınma Planı’na ilişkin karar, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Plan, 2024-2028 dönemini kapsıyor. 60 özel ihtisas komisyonu ve 27 çalışma grubu oluşturularak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinesinde hazırlanan plan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından, ekim ayı ortasında TBMM’ye sunulmuştu.
TBMM’de önce Plan ve Bütçe Komisyonunda değerlendirilen 12. Kalkınma Planı, dün de 3067 sayılı kanun gereğince Genel Kurul’da görüşülerek onaylanmıştı.
Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yer alan 12. Kalkınma Planı, “istikrarlı büyüme, güçlü ekonomi”, “yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim”, “nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum”, “afetlere dirençli yaşam alanları, sürdürülebilir çevre” ve “adaleti esas alan demokratik iyi yönetişim” olmak üzere 5 ana eksenden oluşuyor.
Söz konusu plan döneminde, büyüme oranının yıllık ortalama yüzde 5 olması hedefleniyor. Plan dönemi boyunca, 5 milyon ilave istihdam sağlanarak işsizlik oranının dönem sonunda yüzde 7,5’e düşürülmesi öngörülüyor. 2023 sonunda yüzde 65 olması beklenen enflasyonun da 2028 yılında yüzde 4,7’ye düşürülmesi amaçlanıyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 İzmir Doğalgaz’dan resim yarışması25 Nisan 202517:44 “Türkiye, madencilik sektöründe ne durumda?”25 Nisan 202517:36 Volvo Cars, tamamen elektrikli EX30 modelinin üretimine Avrupa’da başladı25 Nisan 202517:32 İnci GS Yuasa, mesleki eğitime katkısıyla genç yetenekleri sektöre hazırlıyor25 Nisan 202517:30 Günsan Elektrik, iş ortakları için unutulmaz bir seyahat düzenledi25 Nisan 202517:29