
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul merkezli eş zamanlı olarak 36 ilde “SİLİCİ 2” operasyonu gerçekleştirildi. Ocak ayında SİLİCİ adıyla yapılan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı operasyonu olarak kaydedilen operasyonun ikincisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, […]
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul merkezli eş zamanlı olarak 36 ilde “SİLİCİ 2” operasyonu gerçekleştirildi.
Ocak ayında SİLİCİ adıyla yapılan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı operasyonu olarak kaydedilen operasyonun ikincisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen 120 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyon yapılan 157 akaryakıt istasyonunda toplam 196 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği, silinen akaryakıtın piyasa değerinin ise yaklaşık 1,2 milyar TL olduğu tespit edildi.
TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar vergi kaçakçılığına yönelik SİLİCİ operasyonunun ardından çok kısa bir süre içinde SİLİCİ 2 operasyonunun gerçekleşmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek açıklamalarda bulundu.
Zülfikar, “Akaryakıt piyasasını yasadışı eylemlerle çekilmez hale getiren, işini alnının akıyla yapan bayi meslektaşlarımızın ekmeğine ve devletimizin vergi gelirine kirli ellerini uzatanlara karşı yapılan bu operasyon için başta Emniyet Genel Müdürlüğü’müze ve tüm değerli teşkilatına, EPDK’ya, operasyon kapsamında yapılan çalışmalarda etkin bir iletişim halinde olduklarını öğrendiğimiz Mali Suçları Araştırma Kurulu’muza, Gelir İdaresi Başkanlığı’mıza, Vergi Denetim Kurulu’muza çok teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, bu iki operasyon yasa dışı faaliyetler sebebiyle oluşan ve biz sektör temsilcilerinin son derece rahatsız olduğu haksız rekabetin de o sisli ortamını dağıtarak yolumuzu aydınlatacaktır. Daha önce de belirttiğimiz gibi kayıt dışının önlenmesinde otomasyon ve yazarkasa firmalarının hem etkin denetiminin artırılması hem de mevzuatla yükümlülüklerinin belirlenmesi hayati bir öneme sahip. Umarız en kısa sürede mevzuat düzenlemeleri yapılarak bu firmaların akreditasyon alıp faaliyet gösterecekleri zemin hazırlanır. TABGİS olarak kaçakçılıkla mücadele ve kayıt dışı ekonominin engellenmesi adına geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Kamu Kurumlarımıza elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31