
EPİAŞ ve Boğaziçi Üniversitesi arasında eğitim, danışmanlık ve araştırma ile ilgili iş birliği protokolü Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen törenle imzalandı. Törene, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Boğaziçi Üniversitesi rektör yardımcıları, üst düzey yöneticileri ve konu ile ilgili uzman akademisyenlerin yanı sıra EPİAŞ yöneticileri de katıldı. Kendisi de Boğaziçi […]
EPİAŞ ve Boğaziçi Üniversitesi arasında eğitim, danışmanlık ve araştırma ile ilgili iş birliği protokolü Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen törenle imzalandı.
Törene, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Boğaziçi Üniversitesi rektör yardımcıları, üst düzey yöneticileri ve konu ile ilgili uzman akademisyenlerin yanı sıra EPİAŞ yöneticileri de katıldı.
Kendisi de Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu “EPİAŞ’ın enerji piyasaları alanına giren her konuda eğitim ve araştırmaya çok özel bir önem verdiğini, yapılan iş birliğinin özellikle iklim değişikliği, küresel enerji krizi gibi konuların gündem olduğu şu günlerde sektörümüz ve akademi camiası için önemli bir adım olacağını” belirtti. Ayrıca “mezun olduğum okul ile böyle bir işbirliği çalışmasının içinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. ” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ise yapılan iş birliğinin hayırlı olmasını dileyerek, “Boğaziçi Üniversitesinin enerji, iklim değişikliği, yüksek teknoloji vb. alanlarda çok önemli çalışmalar yapan tecrübeli bir akademisyen kadrosuna sahip olduğunu ve EPİAŞ’la yapılan işbirliği ile ülkemizin geleceği için çok önemli çalışmalara imza atılacağını” belirtti.
EPİAŞ, sektöre kazandırdığı enerji temalı ilk inovasyon merkezi ‘Enerjik’ ile üniversite öğrencilerine, araştırmacılara ve girişimcilere birçok imkanlar sunacak.
Yapılan iş birliği ile enerji piyasalarının ihtiyaçları doğrultusunda, Karbon Piyasası (Emisyon Ticaret Sistemi) iş geliştirme çalışmalarının ortak yapılması, EPİAŞ’ın işlettiği mevcut piyasaların yazılımlarının geliştirilmesi, yüksek teknolojili ürünlerin enerji piyasalarına kazandırılması, optimizasyon çalışmalarına yapılacak katkı, enerji piyasaları konusunda yürütülecek eğitim faaliyetleri ve BÜYEM bünyesinde verilecek eğitimlerden faydalanılması, ortak bilimsel faaliyetler, sektöre nitelikli personelin yetiştirilmesi gibi birçok alanda çalışmalar yürütülecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31