
Kuzey Denizi’nde yer alan ve Total’e ait platformlardaki bu soruna ilişkin çözüm ise bir Türk şirketinden, Teksan Jeneratör’den geldi. Teksan Jeneratör, Endüstri 4.0 teknolojisine uygun geliştirdiği hibrit jeneratörü ile Total E&P’nin Kuzey Denizi’nde bulunan yüzer petrol platformunda hem kesintisiz hem de düşük maliyetli enerji çözümü oldu. Kuzey Denizi’nin zorlu koşullarına özel tasarlanan hibrit jeneratör sistemi […]
Teksan Jeneratör, Endüstri 4.0 teknolojisine uygun geliştirdiği hibrit jeneratörü ile Total E&P’nin Kuzey Denizi’nde bulunan yüzer petrol platformunda hem kesintisiz hem de düşük maliyetli enerji çözümü oldu. Kuzey Denizi’nin zorlu koşullarına özel tasarlanan hibrit jeneratör sistemi o kadar başarılı oldu ki daha ilk yılında Total’in şirket içindeki “en inovatif uygulaması” da seçildi.
Hollanda açıklarında karadan 100 kilometre uzaklıkta yer alan Total E&P yüzer petrol çıkarma platformunun kesintisiz enerji ihtiyacını 7/24 sağlayan Teksan imzalı hibrit jeneratörler, platformun yakıt tüketimi ve yakıt yenileme periyodunu yüzde 40, periyodik bakım sıklığını ise yüzde 80 azaltıyor. Ürünler verimlilikleri ile hem yakıt, hem de ikmal ve bakım maliyetlerinde ciddi bir tasarruf da sağlıyor. Projenin tasarımında kullanılan güneş panellerinin devreye girmesi ile fosil yakıta bağımlılığı ortadan kalkacak platformun enerji ihtiyacının tamamı bu güneş panellerinden sağlanacak.
Küresel ekonomide söz sahibi olmak için inovatif ürünler üretmek gerektiğini belirten Teksan Jeneratör Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler şunları söyledi; “Teksan olarak Türkiye ekonomisine katma değer sağlamayı öncelikli hedefimiz olarak belirledik. Ülkemizi ileriye taşıyacak gücün yüksek teknolojili yerli üretim olduğuna inanıyoruz. Çeyrek asırdır tüm yatırımlarımızı bu doğrultuda planlıyoruz. Enerji gibi Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu bir sektörde yerli üretim ile cari açığa çare olacak çözümler geliştiriyoruz. Sektörümüzde öncü rol oynuyor, pek çok ilki hayata geçiriyoruz. Bugün dünya çapında hibrit teknolojisi kullanan firmaların sayısı bir elin parmaklarını geçmezken 2015 yılında tamamen kendi Ar-Ge’miz ve mühendislik tecrübemizle hibrit jeneratörü Türkiye’de ilk kez ürettik. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan hibrit güç sisteminde TÜBİTAK ile işbirliği yaptık. Üç yıl gibi kısa sürede hibrit jeneratörümüz uluslararası dev projelerin tercihi oldu. Bu sadece şirketimiz adına değil ülkemiz adına gurur duyduğumuz bir başarı. Ancak bu tarz bir üretim modeli cari açığımıza çare olabilir. Ayrıca geçtiğimiz yıl Ar-Ge Merkezleri arasına katıldık. Böylece ileri teknoloji yatırımlarımız da hız kazandı. Amacımız şirketimizin gelecek hedefleri arasında önemli bir paya sahip olan hibrit güç sistemlerindeki ihracatımızı yeni projelerle artırmak.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31