
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, enerji sektöründeki kadın temsiliyetini güçlendirmek amacıyla ‘Kadınlar için Enerji Okulunu başlatıyoruz’ dedi. Programın başvuru tarihleri 03 Şubat – 03 Mart olarak açıklandı.
Sibel Acar – Ankara
İstanbul Kültür Üniversitesi, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Reges Elektrik iş birliğinde, “Kadının Enerjisi Türkiye’nin Enerjisi” projesi hayata geçirildi.
Enerji sektöründe kadın istihdamını artırmayı amaçlayan proje kapsamında 10 Nisan-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenecek “Kadınlar için Enerji Okulu” programının başvuruları başladı.
Proje kapsamında, üniversite mezunu veya lisans son sınıf öğrencisi kadınlara elektrik sektörüne dair kapsamlı eğitim fırsatı sunulması hedefleniyor.
Eğitim için başvurular 03 Mart 2025 tarihine kadar yapılabilecek.
Ayrıntılı bilgi kadininenerjisi.org adresinden alınabilecek.
“KADINLAR İÇİN ENERJİ OKULU” PROJE DETAYLARI
“Kadınlar için Enerji Okulu” elektrik enerjisine dair güncel gelişmeleri, düzenleyici kurumdaki değişiklikleri, ticari ve teknik analizleri katılımcıların bilgisine sunuyor. Bununla birlikte projede katılımcıların profesyonel yaşamlarında ihtiyaç duydukları yönetim ve liderlik becerilerinin geliştirilmesi için mentörlük çalışmasına da yer veriliyor.
“Kadınlar için Enerji Okulu” projesinin eğitim modüllerinde elektrik enerjisi ticareti ve operasyonu, sürdürülebilirlik ve liderlik konu başlıklarını kapsıyor.
Katılımcıların programı başarıyla tamamlamaları halinde hem sektörde daha aktif rol alabilecekleri bilgi ve becerilerle donatılacak hem sektörel ve toplumsal fark yaratacak çözümler üretebilmesi amaçlanıyor.
“ÇOK YÖNLÜ DESTEK MEKANİZMALARINI DEVREYE ALIYORUZ”
İstanbul Finans Merkezi’ndeki Halkbank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen “Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni”nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her alanda kadın girişimciliğini desteklemek ve kadın kooperatiflerini güçlendirmenin öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.
“Bu kapsamda eğitim, mentörlük, finansman ve pazarlama başta olmak üzere çok yönlü destek mekanizmalarını devreye alıyoruz” diyen Göktaş, “Gerek ulusal gerek uluslararası pazarlara erişimi kolaylaştıracak girişimleri hayata geçiriyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzaladığımız protokol kapsamında kadın girişimciliğini desteklemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay, TÜBİTAK işbirliğinde temiz teknoloji alanında kadın girişimcilere ödüllerini takdim ettik. Enerji sektöründeki kadın temsiliyetini güçlendirmek amacıyla ‘Kadınlar için Enerji Okulu’nu başlatıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Pozitif Programı kapsamında kadın iş gücüne katılımına destek oluyoruz. Ticaret ile Tarım ve Orman Bakanlıklarımızla kadın kooperatifçiliğini destekleyen çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
Göktaş, kadın kooperatiflerinin sürdürülebilir ve rekabetçi hale gelmelerini sağlamak için eğitim, finansman ve danışmanlık destekleri sunduklarını vurgulayarak kadın girişimciliğini desteklemek için tüm çalışmaları ve ilgili kurumların projelerini bir araya getirdikleri ‘kadingirisimci.gov.tr‘ platformunu kurduklarını da sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31