EÜAŞ’tan TOBB Üniversitesine santral teknolojilerinde yerli ve milli üretimin artırılmasına yönelik ziyaret

EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli tarafından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne gerçekleşen ziyarette hidroelektrik santral teknolojilerinde yerli ve milli üretimin artırılmasına yönelik mevcut durum ve geleceğe yönelik iş birliği fırsatları ele alındı.

EÜAŞ’tan TOBB Üniversitesine santral teknolojilerinde yerli ve milli üretimin artırılmasına yönelik ziyaret
Petroturk | Enerji Haberleri
  • Yayınlanma20 Mart 2025 15:07

EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay’ı ziyaret ederek, TOBB ETÜ Hidro Su Türbini Tasarım ve Test Merkezi’nde kapsamlı incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirilen görüşmede, hidroelektrik santral teknolojilerinde yerli ve milli üretimin artırılmasına yönelik mevcut durum ve geleceğe yönelik iş birliği fırsatları değerlendirilerek, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesine dair olası projeler ele alındı. Bu çerçevede, taraflar arasında teknik bilgi paylaşımı ve ortak Ar-Ge çalışmaları konularında iş birliğinin geliştirilmesi hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

TOBB ETÜ Hidro Su Türbini Tasarım ve Test Merkezinde tasarlanan bir türbinin imalat öncesinde, küçük ölçekli bir modeli yapılarak verim ve teknik özellikleri test ediliyor. Merkez ile ilgili Doç. Dr. Kutay Çelebioğlu tarafından bilgilendirme yapıldı.

TOBB ETÜ ziyaretinde TEMSAN Genel Müdürü Fatih Öztürk  ve Genel Müdür Yardımcısı Mithat Yüksel de bulundu.