
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale’de geçen yıl orman yangını nedeniyle zarar gören alanda 100 bin fidanı toprakla buluşturularak, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hatıra Ormanı” oluşturuyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale’de geçen yıl orman yangını nedeniyle zarar gören alanda 100 bin fidanı toprakla buluşturularak, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hatıra Ormanı” oluşturuyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çevreyle uyumlu enerji ve maden politikası kapsamında önemli bir ağaçlandırma çalışmasına daha imza atıldı.
Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle geçen yıl Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyü sınırlarında meydana gelen orman yangınının ardından zarar gören bölgenin yeniden yeşertilmesi için harekete geçen Bakanlık, yaklaşık 100 hektarlık alanda 100 bin fidanı toprakla buluşturuyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, bu kapsamda düzenlenen ağaç dikim törenine katılarak sahadaki çalışmaları yerinde inceledi. Fidan dikim sürecine eşlik eden Demircan, işçilerle sohbet ederek bilgi aldı ve dikilen fidanlara can suyu verdi.
20 milyon fidanlık rehabilitasyon gerçekleştirildi
Açıklamada, ağaç dikim törenindeki konuşmasına yer verilen Demircan, yangından zarar gören bölgeye ağırlıklı olarak zeytin ve fıstık çamı türlerinde fidanların dikildiğini belirterek 100 bin fidanın şu ana kadar 50 bininin toprakla buluşturulduğunu bildirdi.
Demircan, enerji ve madencilik politikalarının çevreyle tam uyum içerisinde yürütüldüğüne dikkati çekerek, ‘Madencilik faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz rehabilitasyon çalışmalarıyla bugüne kadar yaklaşık 15 bin hektarlık alana 20 milyon fidan dikilmesini sağladık.’ değerlendirmesinde bulundu.
Enerji sektöründen 2028’e kadar 10 milyon fidan hedefi
Enerji sektörüyle birlikte 2028’e kadar 10 milyon fidan dikme hedefi belirlediklerini kaydeden Demircan, ‘2019’dan bu yana yaklaşık 4,5 milyon fidanın dikimini başarıyla tamamladık. Kalan kısmını da Orman Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla, ülkemizin farklı bölgelerinde toprakla buluşturmaya devam edeceğiz.’ bilgisini paylaştı.
Demircan, Bakanlığın çalışmalarının merkezine ‘önce insan, sonra çevre, sonra katma değerli üretim’ ilkesini yerleştirdiğini kaydetti. ‘Çevreye zarar vermeden çevreyle uyumlu şekilde, çevreyle uyumlu şekilde enerjinin üretilebileceğini gösteriyoruz.’ ifadesini kullanan Demircan, iklim değişikliği, su ve kaynak sıkıntılarının giderek arttığı bir çağda çevreyle uyumlu madencilik ve enerji yönetiminin Türkiye’nin temel yaklaşımı olduğunun altını çizdi.
Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Polat Kara, AK Parti İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Hasan Şahin, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ve Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci de katıldı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31