
Elektrik enerjisi sektöründe çalışan ya da bu sektörde çalışmak isteyen kadınlara yönelik ilham dolu bir yolculuk başlatan “Kadınlar için Enerji Okulu”, çalışan kadınların liderlik yolculuğuna katkı sunmayı, sektörde çalışmak isteyen kadınlara da iş imkânı sağlamayı hedefliyor.
Enerji sektöründe kadın istihdamının artırılarak kadınların güçlenmesi amacıyla T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Reges Elektrik iş birliği ile “Kadınlar için Enerji Okulu” projesini başladı. İstanbul Kültür Üniversitesi’nin de akademik ev sahipliğinde düzenlenen “Kadınlar için Enerji Okulu”, 10 Nisan’da ilk eğitimini gerçekleştirdi.
Toplam 40 kadının eğitim alacağı “Kadınlar için Enerji Okulu” projesinin 10 Nisan’da gerçekleşen açılışına, Reges Elektrik Genel Müdürü Enver Altuncu ve Finans Direktörü Dr. Cansu Ünal Öngören ile İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil’in yanı sıra davetlilerle eğitim alacak öğrenciler katıldı.
Kadınların Profesyonel Hayata Katılmasını Sağlamak, Sorumluluğumuz
Projenin hedefini enerji sektöründe kadın-erkek istihdamı arasındaki farkın azaltılması ve kadınların güçlendirilmesi olarak belirten Reges Elektrik Finans Direktörü Dr. Cansu Ünal Öngören, kadınların sektördeki varlığını teşvik etmek ve onlara destek olabilmek amacıyla projeyi başlatmaya karar verdiklerini dile getirdi.
Dr. Cansu Ünal Öngören, şunları aktardı: “Reges Elektrik olarak enerji sektöründe kadınların iş gücündeki temsilinin artırılması, toplumsal hayattaki yerlerinin güçlendirilmesi ve kadınların profesyonel yaşamda daha fazla söz sahibi olmaları adına kendimizi sorumlu hissediyoruz. Buradan yola çıkarak başlattığımız projeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nden destek almak, son derece gurur verici. Bu proje için uzun vadeli hedeflerimiz var. Her yıl düzenleyeceğimiz eğitim programları ile binlerce kadına ulaşıp bu eğitimlerin gelenekselleşmesini temenni ediyoruz. Sürdürülebilir kalkınma yolunda kadınların, ekonomiye daha çok katkı sağlaması amacıyla projemizin kapsamını genişleterek tüm Türkiye’ye yaymayı hedefliyoruz.”
“Kadın ve Erkek İstihdamı Arasındaki Farkı Azaltmayı Planlayan Projeleri Desteklemeye Devam”
İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe de “İstanbul Kültür Üniversitesi olarak bu projenin eğitim destekçisiyiz. Eğitimler üniversitemizde, akademisyenlerimizin katkısıyla gerçekleştirilecek. Reges Elektrik, mezunlarımızın kurduğu bir şirket. Bize ulaşıp enerji sektörünün erkek egemen yapısından ve özellikle üst yönetimde kadın temsilinin çok az olduğundan bahsettiler. Kadınların bu sektörde daha fazla yer alması ve üst pozisyonlara gelebilmesi için neler yapabileceğimizi konuştuğumuz bir tanışma toplantısı düzenledik. Bu toplantının ardından da proje ortaya çıktı. Proje kapsamında, enerji sektöründe çalışan ya da bu alanda kariyer yapmayı düşünen öğrenci ve profesyonellere yönelik 5 haftalık bir eğitim programı planladık. Katılımcılar üniversitemizde ağırlanacak ve dersleri burada alacak. Böylece sektörde daha fazla kadının güçlü pozisyonlarda yer almasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31