
Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti. Görüşmede iki ülke arasında enerji iş birliğini geliştirecek adımlar değerlendirildi.
Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti. Görüşmede iki ülke arasında enerji iş birliğini geliştirecek adımlar değerlendirildi.
Büyükelçi Purnama, Endonezya’nın enerji sektörüne özel önem atfettiğini, bu bağlamda iki ülkenin bakanlıkları nezdinde yapılması arzu edilen işbirliğinin yanı sıra enerji piyasalarının düzenlenmesi konusunda da iş birliği yapılmasının çok değerli olduğunu kaydetti.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da EPDK’nın 23 yıllık düzenleme geçmişi sürecinde Türkiye’deki elektrik kurulu gücünün dörde katlanarak 120 bin megavat düzeyine ulaştığını, doğal gaz piyasasında ise özel sektör yatırımına dayalı piyasa modeli ile 81 ilde ve yaklaşık 1000 yerleşim biriminde doğal gaz konforunun tüketicilere sunulduğunu, bu sayede çok güçlü bir enerji sektörü inşa edildiğini vurguladı. Yılmaz ayrıca EPDK’nın enerji yatırımlarına yönelik lisanslandırma süreçleri, fiyatlandırma ve tarife metodolojileri ile yenilenebilir enerji destek mekanizmaları hakkında konuk büyükelçiye bilgi verdi. EPDK’nın uluslararası ilişkilerindeki aktif rolüne de değinen Başkan Yılmaz, EPDK’nın Endonezya ile işbirliği kapsamında bilgi ve tecrübesini paylaşmaktan mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31