
ELDER tarafından yapılan açıklamalarda, deprem bölgesindeki sayaçların elektrik şebekesinin takibi amacıyla kullanıldığı belirtilerek, “Deprem bölgesindeki çadırlardaki sayaçlar, elektrik şebekesinin takibi ve işletmesi amaçlı olup faturalandırma söz konusu değildir” denildi. ELDER, bazı basın mecralarında dile getirilen Kahramanmaraş’ta depremzedelerin kaldığı çadırlara elektrik sayacı takıldığı iddialarına karşı bir basın açıklaması yayınladı. Söz konusu basın açıklamasında ELDER tarafından, söz […]
ELDER tarafından yapılan açıklamalarda, deprem bölgesindeki sayaçların elektrik şebekesinin takibi amacıyla kullanıldığı belirtilerek, “Deprem bölgesindeki çadırlardaki sayaçlar, elektrik şebekesinin takibi ve işletmesi amaçlı olup faturalandırma söz konusu değildir” denildi.
ELDER, bazı basın mecralarında dile getirilen Kahramanmaraş’ta depremzedelerin kaldığı çadırlara elektrik sayacı takıldığı iddialarına karşı bir basın açıklaması yayınladı. Söz konusu basın açıklamasında ELDER tarafından, söz konusu sayaçların elektrik şebekesinin takibi ve işletilmesi amacıyla kullanıldığı, herhangi bir fatura işleminin söz konusu olmadığı belirtildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bazı gazete ve internet sitelerinde “Kahramanmaraş’ta depremzedelerin kaldığı çadıra ‘elektrik sayacı’ takıldığı ve sayaç takılmayan çadırlara elektrik yok iddiası” başlığı ile yer alan haberlerde yanıltıcı bilgiler yer aldığından 21 dağıtım şirketinin çatı kuruluşu Elder olarak açıklama yapma gereği doğmuştur.
6 Şubat tarihine meydana gelen depremler sonrasında elektrik dağıtım şirketlerimiz hem sahada hem de arama kurtarma çalışmalarında afetzedelerimizin yanında yer alarak, ağır hasar alan bölgenin yeniden ayağa kalkması için yoğun çalışma göstermiştir. Bu sırada her an ulaşılır olmak, olası sorunlara anında müdahale edebilmek için elektrik dağıtım şirketlerimiz AFAD kriz merkezlerinde 24 saat yönetici bulundurmaktadır.
Kriz merkezlerinin almış olduğu kararlar doğrultusunda depremzedeler için AFAD, kamu kurum ve kuruluşlar, STK ve vatandaşlarımız tarafından kurulan çadır kent ve konteyner kent gibi geçici barınma alanları için elektrik enerjisi talepleri dağıtım şirketleri tarafından karşılanarak elektrik verilmektedir.
Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, haberlere konu edilen çadır ve konteynerlere takılan sayaçlardan ölçülen elektrik tüketimi tamamen elektrik şebekesinin takibi ve işletilmesi amacına yönelik olup depremzedelere yönelik herhangi bir faturalandırma yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 İspanya ve Portekiz’de milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor28 Nisan 202517:35 Elektrik üretimi şubatta yüzde 6,5 arttı28 Nisan 202515:05 Alpet Türkiye, Petroleum Istanbul’a damga vurdu28 Nisan 202514:29 Brent petrolün varili 65,95 dolardan işlem görüyor28 Nisan 202512:49 Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı28 Nisan 202510:45