Ekonominin yeni yol haritasında enerji sektörüyle ilgili önemli adımlar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında ortaya konulan hedefler doğrultusunda “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019″u duyurdu. Bakan Albayrak tarafından açıklanan “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019″da enerji sektörünü çok yakından ilgilendiren önemli başlıklarda adımlar atılacak. Enerji girişim sermaye fonu kurulacak Enerji Girişim Sermaye Fonunun kurulmasını gündeme aldıklarını […]

Ekonominin yeni yol haritasında enerji sektörüyle ilgili önemli adımlar
Servet Uzun
  • Yayınlanma10 Nisan 2019 13:16

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında ortaya konulan hedefler doğrultusunda “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019″u duyurdu.

Bakan Albayrak tarafından açıklanan “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019″da enerji sektörünü çok yakından ilgilendiren önemli başlıklarda adımlar atılacak.

Enerji girişim sermaye fonu kurulacak

Enerji Girişim Sermaye Fonunun kurulmasını gündeme aldıklarını söyleyen Bakan Albayrak, “Bankalar Birliği öncülüğünde, kamunun olmadığı bir yapıda, buranın altını çiziyorum, kamu yok, Enerji ve inşaat gibi NPL’ler noktasında önem teşkil eden iki sektörde, sorunlu varlıkların borç-hisse takası ile dışarı çıkaracak ve bankalarımızın bilançolarını daha iyi bir hale getireceğiz. Bunun için Enerji Girişim Sermaye Fonu ve Gayrimenkul Fonu Kurulması’nı gündeme aldık. Bu yeni finansal model ile sorunlu varlıkların ayrılıp, bankaların, yerli ve yabancı yatırımcıların iştirak edebileceği fonlarla yönetilmesini sağlayacağız” dedi.

Enerji 7 stratejik sektör arasında

Geçen yıl iş yapma kolaylığı endeksinde 17 basamak atlayarak 43. sıraya yükseldiklerini anımsatarak, bu yıl işe başlama, vergi ödemesi, kredi temini, sözleşmelerin icrası, tapu ve şirket tasfiyesi alanlarında gündemlerine aldıkları reformlarla daha fazla sıçramayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Albayrak, “Vergi dönüşümü ile süreçleri kolaylaştıracak, kayıt dışılık ile mücadele ile gelirleri daha da artıracağız. 7 stratejik sektör olarak ifade ettiğimiz enerji, maden, petrokimya, turizm, bilişim, otomotiv ve ilaç sanayilerine yönlendirilmesini daha etkin kılacağız. Biz bunları yaparken diğer bakanlıklarımız ve kurumlarımızla farklı stratejik dönüşümleri de eş zamanlı gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

 

Bakan Dönmez’den TBMM Başkanı Şentop’a ziyaret