EDİDER toplantısını dijital ortamda gerçekleştirdi

Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER), basın lansman toplantısını dijital ortamda yaptı. Bugün dijital ortamda gerçekleşen basın toplantısına EDİDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kamil Çağatay Bayındır, EDİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Sarı, EDİDER Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Alper Terciyanlı, EDİDER  Yönetim Kurulu Saymanı Dr. Ezgi Avcı Sanlı, EDİDER Yönetim Kurulu Üyesi Can Arslan […]

EDİDER toplantısını dijital ortamda gerçekleştirdi
Tolgahan Küçük
  • Yayınlanma16 Mart 2020 13:13

Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER), basın lansman toplantısını dijital ortamda yaptı.

Bugün dijital ortamda gerçekleşen basın toplantısına EDİDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kamil Çağatay Bayındır, EDİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Sarı, EDİDER Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Alper Terciyanlı, EDİDER  Yönetim Kurulu Saymanı Dr. Ezgi Avcı Sanlı, EDİDER Yönetim Kurulu Üyesi Can Arslan katıldı. Dernek, Türkiye’nin enerjisinde dijital dönüşüm faaliyetlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla faaliyetlerine başladığını duyurdu. Dernek ana temasının; dijitalleşen enerji, gelişen ekonomi ve sürdürülebilir enerji olarak 3 başlık altında toplandığı da açıklandı.

Toplantıda değerlendirmeler yapan EDİDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kamil Çağatay Bayındır, dijitalleşme ile birlikte hayatımıza pek çok yeniliğin girdiğini ifade ederek, “Verimlilik, yenilenebilir enerji, depolama, elektrikli araçlar gibi kavramlar hayatımıza girerken ‘üreten tüketiciler’ kavramı da yakında hayatımızda olacak” dedi.

Türkiye’nin enerjide çok zengin bir ülke olamadığını belirten Bayındır, bu konuda bir şeyler yapmak için dernek kurduklarını söyledi. Derneğin hedeflerini açıklayan Bayındır, “Çözüme ihtiyacı olan paydaşların bir araya gelmesi, enerjide dijitalleşmeyi yaygınlaştırmak, yerli ve milli projeleri hayata geçiren firmaların veya projelerin yurt dışındaki pazarlara sunulması amacıyla iş birliklerinin sağlanması ve yurt dışında faaliyet gösteren başarılı projelerin Türkiye’deki paydaşlara aktarılması ana hedeflerimiz” şeklinde konuştu.

Bayındır, bir dernekten ziyade teknolojik düşünce kuruluşu olmak istediklerini de belirtti.

EDİDER Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Sarı ise toplantıda yaptığı konuşmada, enerjide altyapı sorunlarının her zaman karşımıza çıktığına değinerek bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Sarı, koronavirüs sebebiyle enerjide bir kriz yaşanıp yaşanmayacağını öngörmenin zor olduğunu dile getirdi.

“DİJİTALLEŞME KONUSUNDA ÜLKEMİZDE CİDDİ POTANSİYEL VAR”

EDİDER Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Alper Terciyanlı da derneklerinin temel amacının maksimum entegrasyon olduğunu ifade etti. Terciyanlı, enerji sektöründe diğer sektörlerden farklı başlıklar olduğunu söyleyerek, “Dağıtık üretim, depolamanın yaygınlaşması, elektrikli araçlar gibi konular dijitalleşmede oldukça önemli. Bu bir paradigma değişmesi. Bunlar bizlere yeni işler ve yeni tecrübeler yaratacak. Değişen yeni paradigmada enerjide dijitalleşmenin nasıl uygulanacağı da derneğimiz tarafından tartışılacak. Dijitalleşme konusunda ülkemizde çok ciddi potansiyel var” dedi.

Alper Terciyanlı, yeni bir platform olarak Haziran ayında dijital enerji forumu düzenleyeceklerinin de bilgisini verdi.

EDİDER  Yönetim Kurulu Saymanı Dr. Ezgi Avcı Sanlı ise büyük veri analitiğinden bahsederek şirketlerin bu alana büyük yatırım yaptığını ifade etti.