
Akdeniz Elektrik AŞ (AEDAŞ) ekiplerinin, Antalya, Burdur ve Isparta’daki enerji hattı, trafo ve sokak armatürlerini kontrolden geçirdiği bildirildi. AEDAŞ’tan yapılan açıklamada, kış aylarında kesintisiz enerji için sorumluluk sahasındaki 4 bin 855 kilometrelik enerji dağıtımı hattı, bin 845 trafo ve 49 bin 346 sokak armatürünün ekiplerce kontrolü ve bakımının yapıldığı belirtildi. Bu yıl turizm sektöründe kırılan […]
AEDAŞ’tan yapılan açıklamada, kış aylarında kesintisiz enerji için sorumluluk sahasındaki 4 bin 855 kilometrelik enerji dağıtımı hattı, bin 845 trafo ve 49 bin 346 sokak armatürünün ekiplerce kontrolü ve bakımının yapıldığı belirtildi.
Bu yıl turizm sektöründe kırılan rekorların etkisiyle elektrik tüketiminde yaşanan artışa yönelik talebi AEDAŞ’ın rahatlıkla karşıladığı vurgulanan açıklamada, “AEDAŞ, kış aylarında yaşanan yoğun fırtına ve yağışlara karşı da tedbirlerini aldı. Her dönem Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerini yakından takip eden AEDAŞ, kış aylarındaki fırtına, hortum, şiddetli yağmur, sel, kar yağışı ve benzeri olumsuz hava koşullarında sorun yaşanmaması için tüm bölgelerde çalışmalarını tamamladı.” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, kış aylarındaki olumsuz hava koşullarının yaşandığı dönemlerde vardiyalarda düzenlemeye gittiklerini dile getirdi.
Yoğunluk yaşanan lokasyonlarda araç ve vardiya düzenlemeleri yaparak arızalara müdahale ettiklerini belirten Müdüroğlu, “Acil durumlarda yapılacaklar ile ilgili prosedürleri devreye alırken, hava muhalefeti gerçekleştiği andan itibaren durumu yakından takip ediyor ve gerekli ekip, ekipman, araç, malzeme takviyesi gibi önlemleri anında alıyoruz.” ifadelerini kullandı
Müdüroğlu, teknolojiye yaptıkları yatırımların kış aylarında AEDAŞ’ın çalışmalarını kolaylaştırdığını bildirdi. Uzaktan kontrol ve kumanda merkezi olarak ifade edilebilen SCADA sayesinde yoğun hava muhalefeti ve kış koşullarında arızaların daha kolay tespit edilmesi ve yönetilmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Müdüroğlu, arızaların kapsamı ve etkilediği alan, etkilenen şebeke unsurları gibi bilgileri bu sistemler sayesinde daha kolay analiz edip çözüm oluşturabildiklerini kaydetti.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 OEDAŞ’ın Can Dostlar projesine uluslararası ödül21 Nisan 202513:36 TSKB “Düşük Karbon Kahramanı” ödülünün sahibi oldu21 Nisan 202513:34 SEDAŞ, Gebze D-100 Karayolu’ndaki aydınlatmaları yeniledi21 Nisan 202513:31 Enerjisa Enerji, Görme Engelliler için Enerji Tünelini erişilebilir hale getirdi21 Nisan 202513:27 Bakan Bayraktar: Diyarbakır’da petrol, Trakya’da gaz potansiyelinin olduğu bir arama programı üzerinde çalışıyoruz21 Nisan 202513:20