TANAP’tan Gelibolu’daki tekne balıkçılarına destek

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında desteklenen, Gelibolu Kavakköy Beldesi Su Ürünleri Kooperatifi’nin yürüttüğü “Geleneksel Ağla Tekne Balıkçılığının Modernizasyonu Projesi” tanıtıldı. Proje sayesinde teknolojisi yenilenerek atıl kalmaktan kurtarılan Balıkçı Barınağı Buzhanesi’nde, avlanan su ürünleri daha az maliyetlerle, güvenilir ve hijyenik koşullarda depolanabilecek. TANAP desteğiyle Gelibolu Kavakköy’de Su Ürünleri Kooperatifine […]

TANAP’tan Gelibolu’daki tekne balıkçılarına destek
Servet Uzun
  • Yayınlanma21 Mart 2019 13:21

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında desteklenen, Gelibolu Kavakköy Beldesi Su Ürünleri Kooperatifi’nin yürüttüğü “Geleneksel Ağla Tekne Balıkçılığının Modernizasyonu Projesi” tanıtıldı. Proje sayesinde teknolojisi yenilenerek atıl kalmaktan kurtarılan Balıkçı Barınağı Buzhanesi’nde, avlanan su ürünleri daha az maliyetlerle, güvenilir ve hijyenik koşullarda depolanabilecek.

TANAP desteğiyle Gelibolu Kavakköy’de Su Ürünleri Kooperatifine üye balıkçılar için hayata geçirilen soğuk hava deposunun modernizasyonu tamamlandı. Soğutma ve şoklama ekipmanları ile balık ağlarının yenilendiği, bina tadilatının gerçekleştirilerek yeni ofis mobilyalarının tedarik edildiği projenin açılış törenine Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, TANAP Sosyal Çevresel Yatırım Programları Uzmanı Mutlu Erdem ve proje faydalanıcısı kooperatif üyeleri katılım gösterdi.

Türkiye denizlerinde bulunan deniz balığı türlerinin üçte biri Çanakkale’de bulunuyor. Bölgede faaliyet gösteren Kavakköy Su Ürünleri Kooperatifi, üyelerine pazarlama, sosyal, ekonomik ve tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği konularında destek sağlıyor. TANAP SEIP tarafından doğrudan hibe fonlama mekanizması kapsamında altyapısı yenilenen ve ortak kullanıma sunulacak olan Balıkçı Barınağı Buzhanesi’nde daha az maliyet ve daha hijyenik koşullarda depolama yapılabilecek. Proje sayesinde balıkçıların elde ettikleri gelirin artırılması, bölgesel balıkçılık sektörünün kaliteli ve rekabetçi hale getirilmesi ve sürdürülebilir tarımsal kalkınmanın sağlanması amaçlanıyor.

TANAP’tan gelen gaz 4 milyar metreküpe ulaşacak