
İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika’nın Avrupa Birliği (AB) içinde gazda dinamik tavan fiyat uygulanmasını önermek üzere harekete geçtiği bildirildi. İtalyan ANSA ajansının haberine göre, İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika, AB’de gaz için dinamik tavan fiyat uygulanmasını öneren gayriresmi bir belge imzaladı. Söz konusu teklifin, ham petrol fiyatı gibi dış parametreler temelinde revize edilebilecek, merkezi bir […]
İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika’nın Avrupa Birliği (AB) içinde gazda dinamik tavan fiyat uygulanmasını önermek üzere harekete geçtiği bildirildi.
İtalyan ANSA ajansının haberine göre, İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika, AB’de gaz için dinamik tavan fiyat uygulanmasını öneren gayriresmi bir belge imzaladı.
Söz konusu teklifin, ham petrol fiyatı gibi dış parametreler temelinde revize edilebilecek, merkezi bir değer belirlemenin mümkün olacağı “dinamik bir koridor” oluşturulmasına yönelik olduğu belirtildi.
Bu arada, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan İtalya Başbakanı Mario Draghi de “enerji, iklim ve ekonomi” konulu bir yuvarlak masa oturumunda yaptığı konuşmada, enerji kriziyle AB olarak beraber yüzleşmenin önemine vurgu yaptı.
Draghi, “Enerji kriziyle yüzleşmek için birlikte çalışmalıyız. Bunu ayrı ayrı da yapabiliriz ancak Avrupa’da birliği kaybederiz.” ifadelerini kullandı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Avrupa’da yaşanan elektrik kesintileri ülkeler arası bağlantıların dayanıklılığını gündeme getirdi29 Nisan 202514:47 Enerjisa Enerji ve Brisa, 4,8 megavatlık ısı pompası projesini hayata geçiriyor29 Nisan 202514:46 TABGİS, UTTS için yeniden süre uzatımı talebinde bulundu29 Nisan 202513:44 Türkiye Petrolleri’nin Ankara’daki 54’üncü istasyonu Dikmen’de hizmete girdi29 Nisan 202513:33 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Avrupa’da yaşanan elektrik kesintisini değerlendirdi29 Nisan 202513:01