
Belarus’un, Rus Gazprom şirketine doğalgaz ticareti nedeniyle oluşan 726 milyon 200 bin dolarlık borcun tamamını ödediği bildirildi. Gazprom’dan yapılan açıklamada, yaklaşık bir yıldır Belarus ve Gazprom arasında sorun teşkil eden 726 milyon 200 bin dolarlık doğalgaz borcunun tamamının ödendiği belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile St. Petersburg kentinde […]
Gazprom’dan yapılan açıklamada, yaklaşık bir yıldır Belarus ve Gazprom arasında sorun teşkil eden 726 milyon 200 bin dolarlık doğalgaz borcunun tamamının ödendiği belirtildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile St. Petersburg kentinde gerçekleşen toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, iki ülkenin doğalgaz konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.
DOĞALGAZDA YAŞANAN ANLAŞMAZLIK
Geçen yılın başlarında Rusya’dan ithal ettiği doğalgazın fiyatını düşük seyreden petrol fiyatları nedeniyle yüksek bulan Belarus, kontrat bedeli olan bin metreküp gaz için 132 dolarlık fiyatın yerine 73 dolardan ödeme yapmıştı.
Rusya ise 132 dolarlık doğalgaz fiyatının adil olduğunu savunarak, Belarus’un yaklaşımı karşısında bu ülkeye ihraç ettiği petrol miktarını 2016’nın ikinci yarısında 24 milyondan 18 milyon tona düşürmüştü.
Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko da bir süre önce yaptığı açıklamada, Rusya’dan aldıkları doğalgaz ücretinin petrole göre belirlendiğini ifade ederek, “petrol fiyatları yüksek iken doğalgaz için büyük rakamlar ödediklerini ancak fiyatlar düştüğünde Rusya’nın indirim yapmaya yanaşmadığı” eleştirisini getirmişti.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ilişkin düzenleme19 Nisan 202512:31