“Sektörün en büyük sorunu fatura ticareti”

PÜİS Genel Başkanı Okumuş, katıldığı televizyon programında sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunurken sektörün en büyük sorununun fatura ticareti ile yapılan vergi kaçakçılığı olduğunu söyledi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, katıldığı televizyon programında akaryakıt piyasasına dair açıklamalarda bulundu. Okumuş, sektörün en büyük sorununun fatura ticareti ile yapılan vergi kaçakçılığı olduğunu dile getirdi. Sektörde […]

“Sektörün en büyük sorunu fatura ticareti”
Tolgahan Küçük
  • Yayınlanma5 Mart 2020 17:03

PÜİS Genel Başkanı Okumuş, katıldığı televizyon programında sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunurken sektörün en büyük sorununun fatura ticareti ile yapılan vergi kaçakçılığı olduğunu söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, katıldığı televizyon programında akaryakıt piyasasına dair açıklamalarda bulundu. Okumuş, sektörün en büyük sorununun fatura ticareti ile yapılan vergi kaçakçılığı olduğunu dile getirdi.

Sektörde haksız rekabet yaratan, devletin milyarlarca liralık vergi kaybına uğratan bu kaçakçılığın önlenmesi için akaryakıttaki KDV ile ÖTV’nin birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkan Okumuş,  “Kimse ucuz akaryakıta karşı olduğumuzu düşünmesin. Biz devletimize ödenmesi gereken vergiyi kaçırıp haksız kazanca neden olanlara karşıyız. Bayiler olarak bizler de fiyatların ucuzlamasını istiyoruz ama yakıttaki vergiyi düzenleyen biz değiliz. Akaryakıta gelen her fiyat farkı bizi de mağdur ediyor. İşletme sermayesine ihtiyacımız artıyor. Kredi maliyetleri de herkesin malumu” dedi.

“YENİ NESİL SENDİKACILIK YAPIYORUZ”

PÜİS’in Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun üyesi olduğunu söyleyen Genel Başkan İmran Okumuş, “TİSK’in üyesi bir Sendikayız. TİSK’in öncülüğünde yeni nesil sendikacılık anlayışıyla çalışıyoruz. Her bir akaryakıt istasyonunun “Enerji İkmal Noktası”na dönüşmesini hedefliyoruz. Yerli otomobilimiz elektrikli olacak. Bizim istasyonlarımız şarj istasyonları için çok elverişli. Biz şehirlerin sokak lambalarıyız. İbadethaneyiz, aş eviyiz, hastaneyiz, eczaneyiz. Yakında çatılarımıza koyacağımız panellerle güneş enerjisinden elektrik de elde edeceğiz. O nedenle diyoruz ki, şarj istasyonları dahil enerji ikmal noktalarına dönüşelim” dedi.