Kadının toplumdaki gücü konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Kadın Gücü projesini hayata geçiren OPET, istasyonlarında çalışan kadın sayısını 2020 yılına kadar 3500’e ulaştırma hedefi veriyor. Her istasyonda 2 kadın hedefiyle Mayıs 2018’de yola çıkan OPET, 9 ayda istasyonlarındaki kadın çalışan sayısını yüzde 24 artırdı. Kadın istihdamının önemine her fırsatta dikkat çeken OPET, 8 Mart Dünya Kadınlar […]
OPET, kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerini sağlama yönündeki projesine devam ediyor. OPET, Mayıs 2018’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Kadın Gücü Projesi’ ile istasyonlarında çalışan kadın sayısını yüzde 24 artırdı. OPET ve Sunpet istasyonlarındaki çalışan kadınların sayısı 1.906’ya yükseldi.
OPET’in Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle projenin gönüllü ekibi ile birlikte kadın çalışanların yoğun olduğu istasyonları ziyaret ederek bu özel günü kutluyor. Öztürk, ziyaretleri sırasında Kadın Gücü Projesi kapsamında OPET istasyonlarında görev yapan kadın çalışanlar için özel olarak tasarlanan projenin simgesi gümüş kolyeyi hediye edecek. Aynı zamanda projenin gönüllü ekibi de kadın çalışanları istasyonlarda ziyaret ederek Kadınlar Günü kutlamasında bulunacaklar. Kadın Gücü Projesi ile Türkiye’de kadın istihdamının önemine dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “Kadınlar iş hayatının her alanında başarılı oluyorlar. Akaryakıt dağıtımı gibi ağırlıklı erkeklerin görev yaptığı bir sektörde bunu başardık. Yapılan araştırmalara göre kadınların aktif rol aldığı şirketlerde özellikle verimlilik ve kârlılığın arttığı görülüyor. Bugüne kadar erkek işi olarak görülen akaryakıt satış yetkilisi, istasyon müdürü gibi işlerde aslında kadınların da çok başarılı olduğunu gözlemliyoruz. Projemizin toplumda önemli bir değişim yaratacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de 1600’ü aşkın akaryakıt istasyonuyla faaliyet gösteren OPET, Kadın Gücü projesi ile akaryakıt istasyonlarındaki insan kaynakları süreçlerini gözden geçirerek her istasyonunda en az iki kadın çalışan olmasını hedefliyor. Market satış yetkilisi, istasyon yöneticisi, vardiya amiri, muhasebe elemanı gibi farklı pozisyonlarda kadınlara çalışma olanağı sunan OPET, bugün 72 ilde kadın akaryakıt satış yetkilisi ve kadın market satış yetkilisi istihdam ediyor. OPET, 2020 yılına kadar istasyonlarında toplam 3500 kadın çalışanın görevlendirilmesini planlıyor.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir reklam filmi de yapan OPET, reklam filmiyle “OPET kadın gücünün farkında. Sadece bir gün değil, her gün kadınların yanında!” diyor. Reklam filminde sporculardan bilim insanlarına, sanatçılardan akaryakıt satış istasyonunda çalışan kadınların ilham veren ve umut dolu anlarına yer veriliyor. Film için yeniden düzenlenen “Kadınım” şarkısı ise güçlü kadın hikayeleri ile bambaşka bir anlam kazanıyor. Kadın Gücü Projesi ile her istasyonda en az iki kadın çalışan hedefiyle yola çıkan OPET, her kadını #BizdeBuKadınGücüVarken diyeceği yarınları kurmak için var gücüyle çalışmaya davet ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Sürdürülebilir kalkınma hedefleri için ulusal iklim planlarında “adil geçiş” önem kazanıyor14 Kasım 202415:00 Küresel petrol arzı ekimde günlük 300 bin varil arttı14 Kasım 202414:59 ORGE Enerji araç sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak14 Kasım 202414:26 Bakan Bayraktar, 2050’ye kadar 20 gigavat nükleer kurulu gücün devreye alınacağını bildirdi14 Kasım 202413:07 Günsan’dan elektrik ihtiyaçlarına zahmetsiz çözüm14 Kasım 202411:37