
Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören vefat etti. Petroturk.com olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz. ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR? Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1938’de Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğdu. Orta öğretimini Saint Benoit Lisesi’nde tamamlayan Demirören, 1956-1957 döneminde Beşiktaş ve Emniyet’te profesyonel futbolcu olarak yer aldı. Demirören, Sirkeci’de oto yedek parça ithalatı ve […]
Petroturk.com olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1938’de Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğdu.
Orta öğretimini Saint Benoit Lisesi’nde tamamlayan Demirören, 1956-1957 döneminde Beşiktaş ve Emniyet’te profesyonel futbolcu olarak yer aldı.
Demirören, Sirkeci’de oto yedek parça ithalatı ve pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto’nun kurucusu babası Şükrü Demirören’in 1957 yılında vefat etmesi üzerine genç yaşta aile işlerini devraldı.
Türkiye’de likid petrol gazı (LPG) dağıtımı yapan ilk şirket Milangaz’ı 1972’de satın alan, 1978’de Demirören Tüp İmalat Fabrikasını kuran Demirören, bunun yanı sıra Likidgaz ve Mutfakgaz gibi markalarla da enerji sektöründe yer aldı. Demirören Holding 1996’da Dem-Al adlı Türkiye’nin ilk otogaz firmasını bünyesine kattı.
Bugün birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Demirören Holding bünyesinde Ata Eğitim Kurumları, Demirören Enerji, D Mermer, Taksim Gayrimenkul Yatırım, Nemrut Liman İşletmesi, Eskidji İnşaat-Gayrimenkul, Zeyport Liman İşletmesi, Lidya Yapı, Milan Petrol (MOIL) yer alıyor.
1992 yılından beri uluslararası enerji şirketi Total bünyesinde Türkiye’de faaliyet gösteren Total Oil Türkiye de Nisan 2016’de devir alım süreci tamamlanarak Demirören Holding kuruluşu oldu.
Demirören, 2011 yılında Miliyet ve Vatan gazetelerini satın aldığı Doğan Holding ile Mart 2018’de yeniden masaya oturarak, aralarında Hürriyet, Posta, DHA, D-Smart, Fanatik, Kanal D ve CNN Türk’ün de bulunduğu Doğan Yayın Grubu’nun tamamını satın almıştı.
Erdoğan Demirören, perşembe günü Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık’ın olağanüstü genel kurul toplantısında yönetim kurulu başkanlığına seçilmişti.
Tülin Demirören ile evli olan Erdoğan Demirören’in Yıldırım, Meltem ve Tayfun olmak üzere 3 çocuğu bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Petroleum Istanbul 2025’te ‘Akademi Alanı’ Uluslararası Boyut Kazanıyor21 Nisan 202514:13 TORA, Beko yazarkasalı UTTS sistemleriyle 3300 istasyonda montaj gerçekleştirdi21 Nisan 202513:59 OEDAŞ’ın Can Dostlar projesine uluslararası ödül21 Nisan 202513:36 TSKB “Düşük Karbon Kahramanı” ödülünün sahibi oldu21 Nisan 202513:34 SEDAŞ, Gebze D-100 Karayolu’ndaki aydınlatmaları yeniledi21 Nisan 202513:31