
Akaryakıt operasyonlarını devreden bp Türkiye; madeni yağ, petrol ve doğal gaz gibi kritik öneme sahip faaliyet alanlarıyla ülkedeki varlığını güçlendiriyor. Enerji dönüşümünde gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında faaliyet gösterdiği bölgelerde değer üretmeye devam eden bp Türkiye, sosyal yatırım programlarıyla da sektörüne öncülük etmeyi amaçlıyor.
Dönemin ihtiyaçları, şirket stratejisi ve beklentileri doğrultusunda Türkiye’de akaryakıt operasyonlarını devreden bp Türkiye; boru hatları, doğal gaz faaliyetleri, TANAP operasyonu ve madeni yağ alanında Castrol gibi güçlü iş kollarıyla Türkiye enerji piyasasındaki varlığını sürdürüyor. Stratejik iş kollarının yanı sıra sosyal yatırım programlarıyla da çevreye ve topluma katkı sağlayan bp Türkiye, ülkemizde yaşanan afetler sonrası yaraların sarılmasında önemli sorumluluklar üstleniyor. Sosyal sorumluluk anlayışının önemli bir odak nokta olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden bp Türkiye Ülke Başkanı Tümkan Işıltan, “Sektörün önde gelen şirketlerinden biri olarak, ülkemizin geçirdiği tüm değişimlerde ve karşılaştığı tüm zorluklarda yanında olduk ve bize ihtiyaç duyulan her alanda bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“ORMAN YANGINLARI SONRASI HIZLA HAREKETE GEÇTİK”
Muğla’da 2021’de yaşanan büyük orman yangınları sonrasında hızla harekete geçen bp Türkiye, Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Çerçevesinde Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamaları projesine dahil oldu. Yangınlardan zarar gören türlerin geri getirilmesi ve ekosistemin işleyişinin tesis edilmesi için hızla adımlar atan şirket, Doğa Koruma Merkezi ve Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliğinde yürütülen projeye destek sundu.
Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkileriyle ilgili bilimsel ve akademik çalışmalara destek olduklarını belirten Işıltan, bölgede yürütülen projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Bu yangınlarda sadece orman ve makilik alanlar kaybedilmedi, bütün biyolojik çeşitlilik unsurları zarar gördü. Muğla – Köyceğiz ve Marmaris bölgelerinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk yangın sonrası ekolojik rehabilitasyon projesine fon sağlayıcı olarak dahil olduk. Biyoçeşitliliği ve ekosistemi desteklemek için kritik önem taşıyan proje, 2023’ün şubat ayında başladı. Bölgedeki saha çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 22.000 hektar alanda sürdürülen ve alanında ilk olan bu proje ile yeniden ağaçlandırma çalışmalarına ek olarak biyolojik çeşitlilik ve ekosistem hizmetleri restorasyonu kapasitesinin artırılması, etkilenmiş türlerin restorasyonu ve popülasyonlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. 3 yıllık bu projenin sonuçlarını gözlemleyebileceğimiz noktaya 2 yıl içinde eriştik. Çalışmalar neticesinde rehber bir doküman oluşturacak ve proje çıktılarını paylaşacağız.”
DEPREMZEDE ÇOCUKLARA PSİKOSOSYAL DESTEK
kapsayıcılık ilkelerini sosyal sorumluluk anlayışının odağına alan bp Türkiye, depremzede çocuklara yönelik ise ‘Benimle Oynar mısın?’ adıyla bir proje hayata geçirdi. Proje ile 3 gün boyunca Hatay’ın farklı noktalarındaki çocuklara psikososyal destek programıyla ulaşıldı. Ayrıca depremden etkilenen çocuk ve gençlere 25 farklı lokasyonda bilgisayar laboratuvarları kurarak destek oldu.
‘DEPREM BÖLGESİNE 750 MİLYON TL’LİK YARDIM’
bp Türkiye Ülke Başkanı Tümkan Işıltan
11 ili ve 10 milyondan fazla bir nüfusu etkileyen 6 Şubat depremlerinde de yoğun bir çalışma yürüten bp Türkiye, bölgenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için harekete geçti. Bölgenin tekrar ayağa kalkması için sorumluluk bilinciyle ilk günden itibaren hızlı adımlar attıklarını söyleyen bp Türkiye Ülke Başkanı Tümkan Işıltan, bölgedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra gönüllü grupları ve yardım dernekleriyle irtibata geçerek bir yardım programı oluşturduklarını söyledi. Işıltan, şöyle devam etti: “Depremin ardından ilk dönemdeki acil durum süreci boyunca kesintisiz akaryakıt tedariğinin sağlanmasına yönelik yoğun bir çalışma yürüttük. Bölgedeki vatandaşlarımızın güvenli geçici barınma, acil gıda ve enerji ihtiyaçlarının karşılanması için bp ve Castrol ailesi olarak 5 milyon dolarlık bir insani yardım paketini bp Vakfı’nın da desteğini alarak ilk günlerde devreye aldık. AFAD ve Ahbap Derneği aracılığı ile depremden etkilenen bölgelerin acil ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olduk. Ayrıca dünya genelindeki bp ve Castrol çalışanları olarak mevcut programa ek olarak bir de yardım kampanyası başlattık. Dayanışma duygusu ile başlatılan kampanyaya bp Vakfı da bireysel bağışların toplamı kadar ek bir bağış yapmayı taahhüt ederek bu yardım girişiminde bizlere destek oldu. Depremin üçüncü ayından itibaren de globalden gelen 20 milyon dolarlık bağış, iki STK aracılığıyla uzun soluklu projelere aktarıldı ve bölgeye olan yardımın sürekliliği hedeflendi. Böylece bölgeye yaptığımız yardımın toplam değeri, bugünkü kurla 750 milyon TL’nin üzerine çıktı.”
Castrol ile bölgeye battaniye, el feneri, uyku tulumu gibi yardım malzemeleri ulaştırıldığını da sözlerine ekleyen Işıltan, ayrıca bölgedeki ambulans ve diğer arama-kurtarma araçlarının bakımları için de madeni yağ desteği sağlandığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale’de 100 bin fidanlık “enerji ormanı” oluşturuyor20 Nisan 202517:37 Türkiye Avrupa’ya “yeşil hidrojen” ihraç edebilir konuma yakın19 Nisan 202518:29 ASPİLSAN Enerji, ürettiği pil ve bataryalarla savunma sanayisinin karbon ayak izini düşürüyor19 Nisan 202512:36 Rekabet Kurulu, Stellantis’in, Tofaş tarafından devralma işlemini onayladı19 Nisan 202512:34 ABD yönetimi, madencilik projelerinde izin süreçlerini hızlandırıyor19 Nisan 202512:33