
Asis Otomasyon, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) geçiş sürecinde ülke çapında yürüttüğü istasyon montajlarına devam ediyor.
Sektörde uzun süredir kullanılan dijital otomasyon sistemleri üzerine inşa edilen UTTS, resmi denetimi dijital sistemlerle bütünleştirerek akaryakıt satışlarının taşıt bazlı takibini zorunlu hale getiriyor. Bu kapsamda Türkiye’nin dört bir yanında aktif olarak çalışan Asis Otomasyon ekiplerinin de zorlu iklim ve coğrafya şartlarına rağmen büyük bir özveriyle istasyonları UTTS’ye entegre ettiği açıklandı. Her biri alanında uzman teknik ekiplerin, kurulumların yanı sıra sistem testleri, kullanıcı eğitimleri ve sonrası teknik desteği de kapsayan uçtan uca bir hizmet sunduğu belirtildi.
Kurulum yapılan istasyonlardan alınan geri bildirimlerin, sistemin entegrasyon sürecinin sorunsuz ve hızlı ilerlediğini gösterdiğinin altı çizildi. İstasyon sahipleri, Asis Otomasyon’un sağladığı etkili destek ve hızlı kurulum sayesinde, geçiş sürecinin beklenenden çok daha kolay ve verimli olduğunu ifade ettiler
“SAHADA OLMAK SADECE KURULUM DEĞİL, GÜVEN VERMEKTİR”
Asis Otomasyon Satış ve Pazarlama Müdürü Artun Tanrıyaşükür, projeye dair değerlendirmesinde şu sözleri ekledi: “Biz bu işi sadece teknik bir kurulum olarak görmüyoruz. UTTS, Türkiye’deki akaryakıt sektörünü kayıt altına alan bir dijital devrim. Her kurulumda, her sahada aynı özeni gösteriyoruz çünkü temsil ettiğimiz şey sadece bir sistem değil, güven. Bu nedenle de montajlarımızın arkasında sadece cihazlar değil, bir vizyon, bir kurum kültürü ve ciddi bir sorumluluk bilinci var. UTTS kurulum süreçleri boyunca, sektörün genelini ilgilendiren tüm projelerde yaptığımız gibi, pazarlama faaliyetleri yerine, müşterimiz olsun ya da olmasın, sektörün temel oyuncuları olan dağıtım şirketleri ve akaryakıt istasyonlarını bilgilendirmeye, cevaplarını bulamadıkları soruları cevaplamaya harcadık. Harika geri bildirimler aldık ve çok mutlu olduk. Temas edebildiğimiz tüm istasyonlarda, projenin sözcüsü olmak ve yetkilileri bilgilendirerek, doğru ve zamanında aksiyon almalarını sağlamaktan gurur duyuyoruz.
Proje hakkında çok başarılı olduğumuzu düşündüğümüz diğer bir konu ise proje için özel olarak oluşturduğumuz teknik yapılanmamız oldu. UTTS projesinde, sektördeki tüm yazarkasaların tamamı ile entegre olan ilk ve yakın bir geleceğe kadar tek otomasyon tedarikçisiydik.
Saha faaliyetleri için de yine özel olarak ve çok kısa zamanda kurguladığımız iletişim, lojistik ve kurulum operasyonlarımızla, hizmet verdiğimiz istasyonlarda çok yüksek seviyede müşteri memnuniyeti elde etmiş durumdayız. Kurulum süreçlerimiz de planlarımıza uygun olarak ilerlemekte olup, özel bir durum olmaması durumunda, tüm sistemlerimizin güncellemelerini tamamlamış olmamızın yanında, saha kurulumlarımız da resmi olarak deklere edilen tarihler içerisinde bitirmiş olacağız. 31 Nisan’a kadar tüm Türkiye’yi UTTS’ye geçirecek kapasiteye ve motivasyona sahibiz.”
“SEKTÖRDE YENİ BİR STANDART DOĞUYOR”
Şirketten yapılan açıklamadaysa şu bilgiler aktarıldı: “UTTS’nin sektöre getirdiği yenilikler sadece yasal zorunlulukla sınırlı kalmıyor. Sistem sayesinde akaryakıt kaçakçılığı ve usulsüzlüklerin önüne geçilirken; kamu kaynaklarının daha doğru yönetilmesi de sağlanıyor. Bu da Asis Otomasyon’un sağladığı katkının, sadece teknik değil; aynı zamanda ekonomik ve toplumsal bir değeri olduğunu ortaya koyuyor.
Uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Asis Otomasyon, UTTS süreciyle birlikte sektördeki konumunu daha da güçlendirdi. Halihazırda Türkiye genelindeki binlerce istasyonda aktif olarak çalışan çözümleriyle, kurum yalnızca bugünün değil, geleceğin de teknolojik altyapısını oluşturuyor.
Bu vizyon doğrultusunda, Asis Otomasyon, akaryakıt sektöründeki başarılı adımlarının ardından, enerji ve lojistik gibi yeni alanlarda dijital otomasyon çözümleri sunarak, sektörel kapsamını genişletmeye devam ediyor.”
KUTU
UTTS Nedir?
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), akaryakıt satışlarını taşıt bazında otomatik olarak kayda alarak, akaryakıt tüketimini dijital ortamda izlemeyi mümkün kılan ulusal ölçekte bir sistem. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor.
İstasyon Kurulum Süreci Kaç Gün Sürüyor?
Asis Otomasyon ortalama bir istasyon montajının 1-2 gün içerisinde tamamlandığını belirtti.
Tüm bu süreç, Asis’in saha ekipleri tarafından kesintisiz ve yüksek uyum garantisiyle gerçekleştiriliyor.
Asis ile çalışmanın avantajlarıysa şöyle sıralandı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Trump, kritik minerallere tarife getirilmesine zemin hazırlayacak inceleme başlatıyor16 Nisan 202516:30 Petkim’de İskele Modernizasyonu ile operasyonel hız artıyor16 Nisan 202514:24 Enerjisa Enerji, ‘Yatırımcı ve Analist Günü’nde uzun vadeli stratejilerini paylaştı16 Nisan 202514:22 Castrol TUCA’nın yeni Pazarlama Direktörü Cansu Taç Ekmekçiler oldu16 Nisan 202513:56 Kömür ve petrolden uzaklaşan enerji politikaları 2024’te gaz tüketimini artırdı16 Nisan 202513:24