
ABD Temsilciler Meclisinin, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya petrol ve enerji yaptırımlarını da kapsayan bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığı bildirildi. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Meclis üyelerine gönderdiği mektupta, Rusya’ya yönelik yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Pelosi, mektupta, “Tasarımız, Rus petrolü ve enerji ürünlerinin ABD’ye ithalatının yasaklanmasını, Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkilerin […]
ABD Temsilciler Meclisinin, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya petrol ve enerji yaptırımlarını da kapsayan bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığı bildirildi.
Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Meclis üyelerine gönderdiği mektupta, Rusya’ya yönelik yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
Pelosi, mektupta, “Tasarımız, Rus petrolü ve enerji ürünlerinin ABD’ye ithalatının yasaklanmasını, Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkilerin feshedilmesini ve Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütüne erişiminin yasaklanması için ilk adımların atılmasını içerecektir.” denildi.
Rusya’ya gümrük vergilerinin artırılması için de adımlar atacaklarını belirten Pelosi, Beyaz Saray’ın Ukrayna’ya yardım için Kongreden talep ettiği 10 milyar dolarlık ek fonu da onaylamak istediklerini aktardı.
BLINKEN’DAN PETROL YASAĞINA YEŞİL IŞIK
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NBC televizyonunda katıldığı bir programda, Rusya’dan petrol ithalatının yasaklanmasına yeşil ışık yaktı.
Blinken, “Şu anda Avrupalı ortaklarımızla Rus petrolüne ithalat yasağı getirilmesi konusunda istişare içindeyiz. Tabii ki bunu yaparken de küresel petrol tedarikinin istikrarını korumaya çalışıyoruz.” ifadesini kullanmıştı.
Beyaz Saray, Rusya’ya uygulanacak petrol yasağına ABD’de son dönemde artış trendinde olan akaryakıt fiyatlarını iyice artıracağı gerekçesi ile çok sıcak bakmıyordu.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Enerjisa Dağıtım Şirketleri 2024’te Adana, Gaziantep ve Bartın’da enerji altyapısını güçlendirdi24 Nisan 202510:02 ABD’nin ticari ham petrol stokları 200 bin varil arttı24 Nisan 202509:58 Brent petrolün varili 65,21 dolardan işlem görüyor24 Nisan 202509:56 Petrol Ofisi, üçüncü kez “Düşük Karbon Kahramanı” ödülünü kazandı23 Nisan 202519:46 Küresel rüzgar enerjisi kurulu gücü geçen yıl 117 gigavat arttı23 Nisan 202519:42