Madeni yağ sektörü dönüşüme hazır

Akaryakıt sektörü son yıllarda elektrikli araçların hayatımıza dahil olmasıyla farklı alanlarda dönüşüm yaşıyor. Dönüşümden sektörün farklı kolları da etkileniyor. Bu kollardan biri olan madeni yağlar da akaryakıt sektörü için hayati öneme sahip. Lakin akaryakıtla çalışan araçların pazardaki payının bir kısmını elektrikli araçlar alırsa bu süreç madeni yağ sektörüne nasıl etki edecek?

Madeni yağ sektörü dönüşüme hazır
SONER OKUR
  • Yayınlanma11 Mayıs 2024 08:31
  • Güncelleme11 Mayıs 2024 09:25

Akaryakıtla çalışan araçların pazardaki payının bir kısmını elektrikli araçlar alırsa, bu süreç madeni yağ sektörüne nasıl etki edecek? Elektrikli araç teknolojileri için geliştirilen, pazara sunulan ya da sunulmaya hazırlanan madeni yağ ürünlerini inceleyerek, sektörün gelecek vizyonunu mercek altına aldık. Konuyla ilgili olarak sektörün önemli markalarının yöneticileri, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu: Elektrikli araçlara yönelik tüm ürünlerimiz hazır.

Sektörün farklı alanlarda gelişimi öncelikle akaryakıt tarafını etkileyecek ama madeni yağ sek-törüne de etkileri olacak.

Opet Fuchs Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yrd. Erçin Bıyık: Sektörümüzde istihdamla ilgili küçülme beklemiyoruz.

Elektrikli araçlarla ilgili bazı teknik veya politik çekinceler oluştu. Kısa vadede sektörde bir daralma beklemiyoruz.

Shell & Turcas Madeni Yağlar Kurumsal Satışlar Direktörü Can Ayvalıoğlu: Sürdürülebilirlik odağıyla bu dönüşümü ele almamız gerekiyor.

Teknolojiye ve ekiplerimizin yetkinliklerine yatırım yapmayı sürdürerek bu dönüşümü ele almamız gerekiyor.

LUKOIL Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Kirill Grigorian: Tüketici ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirilmeli.

Hem dünyada hem Türkiye’de son dönemde elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla, madeni yağ sektöründe dönüşüm kaçınılmaz.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…