Texaco, Türkiye’de motor sporlarına TeamAMS ile giriş yapıyor

Türkiye’de Petrol Ofisi Grubu tarafından üretilen küresel madeni yağ markası Texaco, gücünü ülkemizin pist yarışlarındaki en köklü ve başarılı yarış takımlarından TeamAMS ile birleştiriyor. Texaco, sergilediği başarılar ve elde ettiği şampiyonluklar ile adından sıkça söz ettiren TeamAMS takımının isim sponsoru oldu. Türkiye’nin enerji altyapı grubu Petrol Ofisi tarafından ülkemizde üretimi, satışı ve pazarlaması yapılan Texaco […]

Texaco, Türkiye’de motor sporlarına TeamAMS ile giriş yapıyor
Eylül Şahin
  • Yayınlanma3 Nisan 2024 10:47

Türkiye’de Petrol Ofisi Grubu tarafından üretilen küresel madeni yağ markası Texaco, gücünü ülkemizin pist yarışlarındaki en köklü ve başarılı yarış takımlarından TeamAMS ile birleştiriyor.

Texaco, sergilediği başarılar ve elde ettiği şampiyonluklar ile adından sıkça söz ettiren TeamAMS takımının isim sponsoru oldu. Türkiye’nin enerji altyapı grubu Petrol Ofisi tarafından ülkemizde üretimi, satışı ve pazarlaması yapılan Texaco markalı madeni yağlar, Petrol Ofisi Grubu’nun Derince’deki tesisinde bulunan Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi’nde (POTEM) üretiliyor.

2024 sezonunda Texaco TeamAMS takım ismi ve iki adet Audi RS3 TCR yarış otomobili ile Macaristan, İtalya ve Slovakya’da 4 ayak 8 yarış ile gerçekleşecek olan TCR European Endurance Series’de yarışacak takım, serinin iddialı ekiplerinden biri olarak hem takımlar hem de pilotlar şampiyonluğu için mücadele edecek.

İki farklı klasmanda yarışacak takımın, 3 kapı numaralı otomobilini 2023 İtalya TCR Kupası DSG şampiyonu olarak dikkat çeken genç sporcu Zekai Özen ile 2023 Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup Şampiyonu Barkın Pınar kullanacak.

Texaco TeamAMS’nin 4 kapı numaralı otomobilini ise ülkemizin pistlerinde yarış kazanan, Avrupa’da Türkiye’yi temsil ederek podyuma çıkan ilk kadın pilot olmak gibi birçok ilke imza atan 2023 Türkiye Pist Şampiyonası Maksi grup ikincisi başarılı sporcu Seda Kaçan ile 10 kez Türkiye Şampiyonluğu sahibi deneyimli sürücü İbrahim Okyay paylaşacak.

“YAKIN İŞ BİRLİĞİMİZ HER İKİ ŞİRKET İÇİN DE HEM DEĞER YARATAN HEM DE BU DEĞERİ ARTIRAN BİR BİRLİKTELİK”

Petrol Ofisi Grubu Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu ise şunları söyledi: “Texaco ile uzun yıllara dayanan yakın iş birliğimiz her iki şirket için de hem değer yaratan hem de bu değeri artıran bir birliktelik. Texaco ile yol arkadaşlığımız enerji sektöründe çığır açan bir iş modelini temsil ederken; sadece ürünler geliştirme konusunda deneyim ve güçlerimizi birleştirmekle kalmıyor, motor sporlarına olan ortak tutkumuz için de birlikte hareket ediyoruz. Güçlü iş birliğimiz sayesinde faaliyet alanlarımızı çeşitlendirme ve ralli sporuna önemli katkılar sunma fırsatını da yakalıyoruz. Bu adrenalin dolu, zorlu sporu sahiplenebilmek için en kaliteli ürünlere sahip olma ve ürün kalitesini sürekli geliştirme hedefine de birlikte odaklanıyoruz. Böylelikle ralli araçlarının ihtiyaç duyduğu yüksek performanslı motor yağlarını ve diğer ürünleri gururla sunabiliyoruz. Texaco’nun ülkemizde ralli sporunun gelişimine yaptığı bu katkının hem TeamAMS’ye hem de Türkiye’nin motor sporları dünyasına değer katacağına inanıyoruz. Bu destek ile Türk ralli pilotlarının uluslararası alanda başarılar elde ederek hepimizin göğsünü bir kez daha kabartacağına inancımız tamdır.”

Team AMS Takım Direktörü İbrahim Okyay ise konuyla ilgili olarak, “30 yılı aşkın sürede, temsil ettiği sponsor markaları ile 4 kıtada, 20 ülkede, 38 farklı yarış pistinde, 600’den fazla yarışta start almış ve yüzlerce podyum derecesi ile onlarca ulusal ve uluslararası şampiyonluk elde etmiş bir takım olarak, Texaco gibi küresel bir markayı temsil etmek bizler için büyük bir gururdur. Son üç yıldır pistlerde Türkiye’de ve İtalya’da Audi RS3 TCR otomobillerimiz ile yarışarak Türkiye’de 3 Takımlar Şampiyonluğu, 3 Pilotlar Şampiyonluğu, İtalya’da 2023 İtalya TCR Kupası ve İtalya TCR Şampiyonası Pilotlar Şampiyonluklarını elde ettik. Tüm bu başarıları elde ederken yarış otomobillerimizde Texaco ürünleri kullanarak güçlü bir teknik destek gördük. Bu üç yılın sonunda takım olarak Texaco markası ile iş birliğimizi büyütmek ve yeni takım ismimiz Texaco TeamAMS ile yeni başarılar için mücadele edecek olmak bizler için son derece gurur ve mutluluk veren bir gelişme oldu” dedi.

TEXACO TeamAMS Yarış Programı

TCR European Endurance

28 Nisan / Balaton Park – Macaristan

19 Mayıs / Vallelunga – İtalya

22 Haziran / Misano – İtalya

25 Ağustos / Slovakiaring – Slovakya

TEXACO MADENİ YAĞLARININ ÜRETİMİ PETROL OFİSİ GRUBU’NUN TESİSLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Petrol Ofisi Grubu, Chevron ile Eylül 2020’de imzalanan anlaşma kapsamında, Texaco markalı madeni yağların Türkiye’deki üretim, satış ve pazarlama faaliyetlerini üstlenmişti. Başarılı bir hazırlık sürecinin ardından Texaco’nun dünyaca ünlü Havoline® ve Delo® markalı ürünlerinin Türkiye’de üretim ve satışına Kasım 2021’de başlandı. Texaco markalı sentetik binek otomobil motor yağları, ağır vasıta motor yağları, hidrolik, dişli ve gaz motor yağlarının üretimi Petrol Ofisi Grubu’nun Derince’deki üretim tesislerinde gerçekleştiriliyor. Ürün yelpazesi, Türkiye’de ilk kez üretilecek bazı özel serilerle birlikte tüm Texaco ürünlerini kapsayacak şekilde genişleyecek.