EÜAŞ Genel Müdürü Benli, İliç’teki heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu

EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli ve beraberindeki heyet Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan heyelan bölgesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yönetilen çalışmalara katıldı. Heyelan bölgesinde bir gün geçiren EÜAŞ heyeti ertesi gün 1330 megawat kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük hidroelektrik santrallerinden biri olan Keban HES’te üretim çalışmalarını inceledi. Santraldeki üretim süreçleri ve hayata […]

EÜAŞ Genel Müdürü Benli, İliç’teki heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu
Burak Karagöl
  • Yayınlanma22 Şubat 2024 09:21
  • Güncelleme22 Şubat 2024 09:25

EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli ve beraberindeki heyet Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan heyelan bölgesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yönetilen çalışmalara katıldı.

Heyelan bölgesinde bir gün geçiren EÜAŞ heyeti ertesi gün 1330 megawat kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük hidroelektrik santrallerinden biri olan Keban HES’te üretim çalışmalarını inceledi.

Santraldeki üretim süreçleri ve hayata geçirilen rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Benli’ye EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mithat Yüksel de eşlik etti.

Santraldeki çalışan ve santral yöneticileriyle de bir araya gelen Zafer Benli, Keban’ın Türkiye’nin elektrik tarihinde büyülü bir yere sahip olduğunu, halen de tam kapasite çalışarak elektrik ürettiğini vurguladı.