Türkiye ve İran arasında ‘Enerji Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ imzalandı

Bakan Bayraktar, Türkiye ve İran arasında ‘Enerji Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ imzalandığını duyurdu. Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Sekizinci Toplantısı’nda Türkiye ve İran arasında ‘Enerji Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Sekizinci Toplantısı düzenlendi. […]

Türkiye ve İran arasında ‘Enerji Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ imzalandı
Burak Karagöl
  • Yayınlanma25 Ocak 2024 10:24
  • Güncelleme25 Ocak 2024 10:28

Bakan Bayraktar, Türkiye ve İran arasında ‘Enerji Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ imzalandığını duyurdu.

Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Sekizinci Toplantısı’nda Türkiye ve İran arasında ‘Enerji Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Sekizinci Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katıldı.

Toplantı sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İran Petrol Bakanlığı arasında Enerji Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı” ve İran Şebeke Yönetim Şirketi ile “İşletme Anlaşması” imzalandı. Bakan Bayraktar, atılan imzalarla birlikte başta doğal gaz olmak üzere İran’la enerjinin tüm alanlarında mevcut iş birliğini geliştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

400 KV VAN BACK TO BACK-KHOY ENTERKONNEKSİYON HATTI İŞLETME ANLAŞMASI

Toplantıda, İran’ın Elektrik İletim Sistemi İşletmecisi IGMC Genel Müdürü Mehdi Moghımzadeh ve TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım tarafından 400 kV Van Back to Back-Khoy enterkonneksiyon hattının İşletme Anlaşması imzalandı.