‘Yerlilik payını arttırmayı hedefliyoruz’

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen Enerji Komitesi Toplantısı’nda konuştu. İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen Enerji Komitesi Toplantısı EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılımıyla İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleşti “BÜYÜME RAKAMLARINDAKİ OLUMLU GELİŞMELER SEKTÖRÜ RAHATLATACAK” Büyüme rakamlarındaki olumlu gelişmelerin, enerji sektörünün de sıkıntılarını hafifleteceğine inandığını dile getiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Sıkıntılı dönmelerde […]

‘Yerlilik payını arttırmayı hedefliyoruz’
Servet Uzun
  • Yayınlanma30 Eylül 2017 13:00
  • Güncelleme2 Ekim 2017 16:40

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen Enerji Komitesi Toplantısı’nda konuştu.

İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen Enerji Komitesi Toplantısı EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılımıyla İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleşti

“BÜYÜME RAKAMLARINDAKİ OLUMLU GELİŞMELER SEKTÖRÜ RAHATLATACAK”

Büyüme rakamlarındaki olumlu gelişmelerin, enerji sektörünün de sıkıntılarını hafifleteceğine inandığını dile getiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Sıkıntılı dönmelerde teşvikler beklenir. EPDK olarak böyle sıkıntılarda biz sektöre elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Sektör için yapılması gereken şeyler. Bir santralin emre amade bir şekilde devrede kalmasını istiyorsak, bunun da bir maliyeti var. Buradaki teşvikler tüketiciden geliyor. Sektör, tüketicisi ve üreticisiyle birbirini balanse etmek durumunda kalabiliyor” dedi.

“YERLİLİK PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Enerji politikalarındaki önceliklerinin kaynak çeşitliliğine öncelik vererek, yerlilik payını arttırmak olduğunun altını çizen EPDK Başkanı Yılmaz, “İthal kömüre de, yerli kömüre de ihtiyacımız var. Ama önceliğimiz yerli kaynaklarımızı çeşitlendirerek, daha da verimli kullanmaktır. Eğer bunu öncelikli hale getirebilirsek, cari açığımızı düşürür, yerli sanayimizin ekonomik büyümeye olan katkısını artırmış oluruz. Bizim bu konuda ciddi bir potansiyelimiz var” diye konuştu.

“YERLİ KÖMÜRDE ÖNEMLİ HEDEFLER KOYDUK”

Yerli kömürde devletin önemli hedefler koyduğunu anımsatan EPDK Başkanı Yılmaz,” Yerli kömürün kalitesi, kalorifik değer açısından ithal kömürle yarışabilecek düzeyde değil. Bu kaynakları, gelişen teknolojik imkanlar çerçevesinde yerli ekonomiye kazandırarak, ekonomik büyümemize katkı sunmayı hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“YATIRIMCILARIN SIKINTILARIN DİNLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

EPDK olarak yatırımcıların emeğinin boşa çıkamaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydeden Yılmaz, “ Yatırım yapan özel sektörümüzün sıkıntılarını gidermek için çalışmaya devam edeceğiz. Bize düşen görev, onların sıkıntılarını dinleyip, ihtiyaçlarını gidermek için fikir alışverişinde bulunmaya devam etmek” dedi.

 

Galeri için tıklayınız…