Yeşil Enerji Zirvesi başlıyor

İstanbul, 21 Kasım’da, ATP GreenX ve EDİDER iş birliği ve ETD’nin katkılarıyla, Petrotürk medya sponsorluğunda düzenlenecek ‘Yeşil Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu önemli etkinlik, yerel ve global yeşil enerji pazarının geleceği, Türkiye’deki ve dünyadaki enerji görünümü, ve bu alandaki gelişmelerin ülkemiz için taşıdığı fırsatları ve zorlukları ele alacak. Zirve, Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de gerçekleştirilecek […]

Yeşil Enerji Zirvesi başlıyor
Burak Karagöl
  • Yayınlanma21 Kasım 2023 09:02
  • Güncelleme21 Kasım 2023 10:54

İstanbul, 21 Kasım’da, ATP GreenX ve EDİDER iş birliği ve ETD’nin katkılarıyla, Petrotürk medya sponsorluğunda düzenlenecek ‘Yeşil Enerji Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu önemli etkinlik, yerel ve global yeşil enerji pazarının geleceği, Türkiye’deki ve dünyadaki enerji görünümü, ve bu alandaki gelişmelerin ülkemiz için taşıdığı fırsatları ve zorlukları ele alacak.

Zirve, Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de gerçekleştirilecek ve çevrim içi olarak da takip edilebilecek. Etkinlik, ‘Dijital Yeşil Enerji Pazarı Trendleri, Yerel ve Global Yeşil Enerji Pazarına Bakış ve Dünyada ve Türkiye’de Enerji Görünümü’ temaları altında, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek.

Zirvenin açılış konuşmasında ATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, “Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşmenin Katkıları” temalı sunumununda” enerji dönüşümünde teknolojinin rolü ve global ölçekte etkilerine değinecek ve teknolojinin katkılarıyla toplumda ve çevrede değişimleri değerlendirecek.

Boston Consulting Group’tan Bakatjan Sandalkhan, zirvenin keynote oturumunda, Yeşil Enerji Dönüşümünde İnovasyon konusuna odaklanacak ve bu trendlerin küresel enerji piyasalarını nasıl şekillendireceğine dair perspektifler sunacak.

Dijital Yeşil Enerji Pazarı Trendleri oturumunda ise ATP GreenX yöneticisi Tuğba Tanıl sunumunda Dijitalleşen Yeşil Enerji Pazarına değinecek, yeşil enerji ve yeşil sertifika ticaretinde önemli  rol oynamaya aday bir platform olan ATP GreenX’i anlatacak.

Son oturumda, EDİDER Başkanı Elif Düşmez Tek’in moderatörlüğünde, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Direktörü Alkım Bağ Güllü ve APlus Enerji’den Ozan Korkmaz, Türkiye’nin enerji dönüşümü projeksiyonları ve bu süreçteki teknolojik yenilikler üzerine tartışacaklar.

Zirve, Türkiye’nin yeşil enerji alanında attığı adımları ve gelecekteki yönünü belirlemede kritik bir rol oynamayı amaçlıyor. Katılımcılar, enerji dönüşümünün ekonomik ve çevresel etkilerini, ayrıca enerji borsalarının gelecekteki rolünü ve bu süreçteki kurumsal stratejileri tartışacaklar.

Yeşil enerjiye ilgi duyan tüm paydaşlarımız, Yeşil Enerji Zirvesi’ni https://yesilenerjizirvesi.seminar.live/#/tr/register adresine kayıt için yaptırarak çevrim içi olarak takip edebilirler.