AYM’den iptal kararı

Anayasa Mahkemesi, petrol piyasasında geçici kapatmayı öngören kanun hükmünü iptal etti. Karar 9 ay sonra yürürlüğe girecek. Anayasa mahkemesi yerel mahkemelerin başvurusu üzerine yaptığı değerlendirme sonucunda, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nun 20. Maddesinde yer alan, sahte belge kullanma, düzenleme, vergi kaçakçılığı v.b suçların kesinleşmesine kadar rafineri hariç lisanslı tesislerin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına yönelik düzenlemeyi […]

AYM’den iptal kararı
Burak Karagöl
  • Yayınlanma14 Kasım 2023 10:25

Anayasa Mahkemesi, petrol piyasasında geçici kapatmayı öngören kanun hükmünü iptal etti. Karar 9 ay sonra yürürlüğe girecek.

Anayasa mahkemesi yerel mahkemelerin başvurusu üzerine yaptığı değerlendirme sonucunda, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nun 20. Maddesinde yer alan, sahte belge kullanma, düzenleme, vergi kaçakçılığı v.b suçların kesinleşmesine kadar rafineri hariç lisanslı tesislerin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına yönelik düzenlemeyi iptal etti. Karar bir üyenin şerhiyle oyçokluğuyla alındı. Bu düzenlemenin iptal edilmesiyle, faaliyetleri geçici olarak durdurulan tesislere süreç tamamlanıncaya kadar yeni lisans verilmeyeceğine ilişkin hüküm de iptal oldu. AYM kararları konu hakkında yeni bir düzenleme yapılabilmesi ve hukuki bir boşluk doğmaması için 9 ay sonra yürürlüğe girecek.