‘Her yıl 3 bin 500 MW güneş ve bin 500 MW rüzgar santrali devreye almalıyız’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, BeforeCOP Türkiye Zirvesine video konferans ile katılım sağladı. Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji kurulu kapasitesi içerisindeki yüzde 55’lik dilimi 2035 yılında yüzde 65’e çıkarmayı planladıklarını bunun için her yıl 3500 MW güneş ve 1500 MW rüzgâr santralini devreye almaları gerektiğini belirtti. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçisi Saeed Thani […]

‘Her yıl 3 bin 500 MW güneş ve bin 500 MW rüzgar santrali devreye almalıyız’
Burak Karagöl
  • Yayınlanma2 Kasım 2023 13:25
  • Güncelleme3 Ocak 2024 10:25

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, BeforeCOP Türkiye Zirvesine video konferans ile katılım sağladı. Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji kurulu kapasitesi içerisindeki yüzde 55’lik dilimi 2035 yılında yüzde 65’e çıkarmayı planladıklarını bunun için her yıl 3500 MW güneş ve 1500 MW rüzgâr santralini devreye almaları gerektiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri tarafından “BeforeCOP Türkiye Zirvesi” gerçekleştirildi.

BAE Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri tarafından düzenlenen “BeforeCOP Türkiye Zirvesi” İstanbul’da gerçekleştirildi. Zirveye bakanlıklardan katılım yüksekti.

30 Kasım 2023 – 12 Aralık 2023 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek olan 28.  Birleşmiş Milletler İklim Konferansı öncesi düzenlenen zirvede konuşmacılar, küresel iklim değişikliği, doğal kaynakların tüketimi ve artan nüfusun yarattığı sorunları ele alarak çözümleri konusunda görüş bildirdiler.

Zirve Türkiye Cumhuriyeti ilgili bakanlıklarının, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, işadamlarının ve sanatçıların katılımı ile yapıldı.

Açılışta BAE Ankara Büyükelçisi Saced Thani Hareb Al Dhaheri, Cumhurbaşkanı Danışmanı Sıfır Atık Projesi Koordinatörü Sümeyra Merve Kılınç, BAE Dış İşleri Bakanı Türkiye Özel Temsilcisi Sultan Bin Saced Al Mansoori, İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Öztürk Selvitop, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank yer alarak konuşmalarını gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve BAE Kalkınma Bakanı & COP28 Dubai Organizasyon Komitesi Başkanı Shamma Al Mazreoui video konferans ile etkinliğin açılışında yer aldı.

Konferansta video konferans üzerinden açılışa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün itibari ile Türkiye’nin enerji kurulu kapasitesi içerisindeki yüzde 55’lik dilimi 2035 yılında yüzde 65’e çıkarmayı planladıklarını bunun için her yıl 3 bin 500 MW güneş ve 1500 MW rüzgâr santralini devreye almaları gerektiğini belirtti. Bakan Bayraktar ayrıca önümüzdeki dönem  için 5 bin MW offshore rüzgâr kurulu gücüne de ulaşılması gerektiğini bildirdi.