Kayıt dışı ile mücadele için UTTS şartı

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Akaryakıt istasyonlarına, kayıt dışıyla mücadele kapsamında taşıtların plaka bilgisinin otomatik iletilmesini sağlayacak Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kurulması sağlanacak. Akaryakıt satışlarında, taşıtın plakasına ilişkin bilgiler sistem kapsamında yeni nesil pompa ödeme kaydedici cihaza otomatik olarak iletilecek ve ödeme kaydedici cihaz fişi, yeni sisteme uygun düzenlenecek. ÇEŞİTLİ […]

Kayıt dışı ile mücadele için UTTS şartı
Burak Karagöl
  • Yayınlanma16 Ekim 2023 14:38
  • Güncelleme28 Ekim 2023 12:54

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Akaryakıt istasyonlarına, kayıt dışıyla mücadele kapsamında taşıtların plaka bilgisinin otomatik iletilmesini sağlayacak Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kurulması sağlanacak.

Akaryakıt satışlarında, taşıtın plakasına ilişkin bilgiler sistem kapsamında yeni nesil pompa ödeme kaydedici cihaza otomatik olarak iletilecek ve ödeme kaydedici cihaz fişi, yeni sisteme uygun düzenlenecek.

ÇEŞİTLİ DÜZENLEMELER YAPILDI

Tebliğle akaryakıt satışlarında, yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara plaka bilgisinin otomatik olarak iletilmesine ve bu kapsamda oluşturulan sistemin teknik özelliklerinin belirlenmesi-ne ilişkin düzenlemeler yapıldı. Söz konusu sistem, firmaların ilgili faaliyetlerinin takip edilebilmesi ile montaj, bakım, onarım ve servis işlemlerinin elektronik ortamda bildirilebilmesine imkan sağlayacak.

Sektör oyuncuları tebliğ ile ilgili özel değerlendirmelerini Enerji Petrol Gaz’a anlattı.

Haberin devamı için tıklayın.