Kamu binalarına GES kurulumu için ihale duyurusu yayımlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Dünya Bankası tarafından desteklenen Kamu ve Belediye Yenilebilir Enerji Projesi (KAYEP) kapsamında ihale duyurusunu, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımladı. Duyuru, “Merkezi Hükümet Binalarında Yenilenebilir Enerji Tesisleri için Fizibilite Çalışmaları Danışmanlık Hizmetleri (PUMREP/WB/CS-FS-PV 01)” başlığında yayımlandı. İhaleye son başvuru tarihi ise 2 Kasım 2023 olarak belirlendi. Duyuruda yer alan bilgilere göre, […]

Kamu binalarına GES kurulumu için ihale duyurusu yayımlandı
Burak Karagöl
  • Yayınlanma14 Eylül 2023 14:56

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Dünya Bankası tarafından desteklenen Kamu ve Belediye Yenilebilir Enerji Projesi (KAYEP) kapsamında ihale duyurusunu, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımladı. Duyuru, “Merkezi Hükümet Binalarında Yenilenebilir Enerji Tesisleri için Fizibilite Çalışmaları Danışmanlık Hizmetleri (PUMREP/WB/CS-FS-PV 01)” başlığında yayımlandı. İhaleye son başvuru tarihi ise 2 Kasım 2023 olarak belirlendi.

Duyuruda yer alan bilgilere göre, Türkiye’nin Kayseri, Sivas, Tokat, Yozgat, Amasya, Çorum, Sinop, Ordu ve Samsun illerindeki üniversite kampüsleri, idari binalar ve hastanelerin açık otoparkları gibi kamuya ait alanlarda toplamda 47 adet enerji depolama sistemleri ile entegre edilmiş güneş enerjisi santralinin kurulumunun yapılması hedefleniyor.

KAYEP projesine, 13 Haziran 2023 tarihinde Dünya Bankası tarafından onaylanan toplamda 549 milyon doları tutarındaki kredi finansal destek sağlayacak.