EPDK’dan 10 milyon TL değerinde makam aracı kiralandığı iddialarına yanıt

EPDK tarafından yapılan açıklamada, “EPDK’nın piyasa değeri 10 milyon TL olan makam aracı kiralamak için ihale açtığı” iddialarının gerçek dışı olduğu belirtildi. EPDK, “EPDK’nın piyasa değeri 10 milyon TL olan makam aracı kiralamak için ihale açtığı” iddialarını yalanladı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Kurumda bir adet maka aracın bulunduğu ve söz konusu aracın kiralama süresinin dolması […]

EPDK’dan 10 milyon TL değerinde makam aracı kiralandığı iddialarına yanıt
Burak Karagöl
  • Yayınlanma19 Temmuz 2023 10:53
  • Güncelleme19 Temmuz 2023 12:05

EPDK tarafından yapılan açıklamada, “EPDK’nın piyasa değeri 10 milyon TL olan makam aracı kiralamak için ihale açtığı” iddialarının gerçek dışı olduğu belirtildi.

EPDK, “EPDK’nın piyasa değeri 10 milyon TL olan makam aracı kiralamak için ihale açtığı” iddialarını yalanladı.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Kurumda bir adet maka aracın bulunduğu ve söz konusu aracın kiralama süresinin dolması üzerine ihaleye çıkarıldığı ifade edildi. Kurum tarafından gerçek dışı haberlerde bahsedilen ihale şartnamesinde herhangi bir marka ve modelin talep edilmesi gibi iddiaların hayal ürünü olduğu belirtildi.

EPDK, ilgili şartnamede marka ve modelin belirtilmemiş olduğunu, tam aksine tasarruf amaçlı olarak istenen şartlar arasında aracın ikinci el olmasının ve 120 bin km’ye kadar kullanılmış olmasının da kabul edileceğinin belirtildiğini ifade etti.

EPDK tarafından yapılan açıklamada, Kurumu yıpratmaya yönelik hazırlanan haberler ile ilgili söz konusu gazeteye tekzip metni gönderildiği, metnin yayımlanmaması halinde hukuki yollara başvurulacağını altı çizildi.