Türkiye Bankalar Birliği, sürdürülebilirlik performansını ve bu doğrultudaki hedeflerini kapsayan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) tarafından yayımlanan GRI Standartları’yla uyumlu olarak hazırlanan rapor, Birliğin 2022’ye ait ekonomik, çevresel ve sosyal performansını paydaşlarının bilgisine sunuyor. Çalışma ortamındaki enerji verimliliğinden atık yönetimine, çalışan haklarından şeffaflığa kadar birçok alanda takip […]
Türkiye Bankalar Birliği, sürdürülebilirlik performansını ve bu doğrultudaki hedeflerini kapsayan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.
Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) tarafından yayımlanan GRI Standartları’yla uyumlu olarak hazırlanan rapor, Birliğin 2022’ye ait ekonomik, çevresel ve sosyal performansını paydaşlarının bilgisine sunuyor. Çalışma ortamındaki enerji verimliliğinden atık yönetimine, çalışan haklarından şeffaflığa kadar birçok alanda takip ve analizleri içeren raporun her yıl yayımlanması planlanıyor.
Sürdürülebilir kalkınmanın başarıya ulaşması için finans ve bankacılık sektörünün kritik öneme sahip olduğu bilinciyle çalışmalarına devam eden Türkiye Bankalar Birliği, sürdürülebilirlik ve finansın kesiştiği konularda üyeleri ile tüm paydaşları için rehberler, raporlar ve yayınlar sunuyor. Birlik, sürdürülebilirlik yaklaşımı çerçevesinde finans ve bankacılık sektörü temsilcilerinin sürdürülebilirlik uygulamalarına teşvik edilmesi ve farkındalıklarının artırılmasına çaba sarf ediyor.
“Yeşil dönüşüm için finans ve bankacılık sektörünün öneminin bilincindeyiz”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, yeşil dönüşüm için iş birliklerinin gücüne inanarak, üyeleriyle birçok platformda bir araya geldiklerini belirterek, “2009 yılından bu yana, üyelerimizin kredilendirme süreçleri ve diğer bankacılık işlemlerinde sürdürülebilirlik konularını sistematik bir şekilde yönetmesine rehberlik eden bir Sürdürülebilirlik Çalışma Grubumuz var. Birliğimiz, sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği ile mücadele, iklim finansmanı konularına yönelik olarak ulusal ve uluslararası gündemi yakından takip ederek koordinasyon çalışmaları yapıyor. Sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerimizin bir çıktısı niteliğinde hazırladığımız ilk Sürdürülebilirlik Raporumuzla da Birliğimizin yaklaşımını paydaşlarımızın bilgisine sunuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Birliğin, ağırlıklı olarak doğrudan 6, dolaylı olarak ise tüm Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) katkıda bulunduğunu aktaran Çakar, “Sürdürülebilirliği sadece çevresel değil, sosyal ve yönetişimsel tüm boyutları ile ele alarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlamayı hedefliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında da Birliğimizde kadın çalışan oranı yüzde 55, kadın yönetici oranı da yüzde 33 seviyesine geldi.” ifadelerini kullandı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Yeni yapılacak kamu binalarına “yeşil sertifika” zorunluluğu getiriliyor23 Kasım 202417:10 Pomega’dan 2 GWh ek kapasite için 180 milyon dolarlık yatırım planı23 Kasım 202409:10 LPG piyasası lisans başvurularında “EPDK Başvuru Sistemi” değişikliği23 Kasım 202408:47 Enerji bakanları, bölgesel işbirliğinin önemini vurguladı22 Kasım 202418:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Energy Forum’da konuştu22 Kasım 202417:54