OPET ‘Farkı Açıyoruz’ toplantıları ile bayileriyle buluştu

OPET, Türkiye’nin dört bir yanındaki bayileri ile Antalya’da buluştu. “Farkı Açıyoruz” temasıyla 3-12 Mayıs tarihleri arasında, 5 ayrı bölgeye özel düzenlenen toplantılara OPET markasını başarıyla temsil eden binin üzerinde bayi katıldı. OPET, Türkiye’nin dört bir yanındaki iş ortaklarıyla 3-12 Mayıs tarihleri arasında Antalya Regnum Carya Golf Resort’ta bir araya geldi. OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı […]

OPET ‘Farkı Açıyoruz’ toplantıları ile bayileriyle buluştu
Burak Karagöl
  • Yayınlanma22 Haziran 2023 11:16

OPET, Türkiye’nin dört bir yanındaki bayileri ile Antalya’da buluştu. “Farkı Açıyoruz” temasıyla 3-12 Mayıs tarihleri arasında, 5 ayrı bölgeye özel düzenlenen toplantılara OPET markasını başarıyla temsil eden binin üzerinde bayi katıldı.

OPET, Türkiye’nin dört bir yanındaki iş ortaklarıyla 3-12 Mayıs tarihleri arasında Antalya Regnum Carya Golf Resort’ta bir araya geldi. OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Farkı Açıyoruz” temalı OPET bayi toplantıları, tüm Türkiye’den OPET bayilerini buluşturdu.

3-12 Mayıs tarihleri arasında, 5 ayrı bölgeye özel düzenlenen toplantılarda OPET Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir ve OPET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin, 2022 yılını değerlendirerek, OPET’in 2023 yılı hedeflerine ve “Farkı Açıyoruz” konseptinin içeriğine ilişkin bilgi verdiler. 

‘SEKTÖRDE DAİMA FARK YARATTIK BUGÜNDEN SONRA DA BÖYLE DEVAM EDECEĞİZ’

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk toplantıda yaptığı konuşmada OPET’in faaliyet gösterdiği alanlarda daima en iyisini yapmaya odaklandığına dikkat çekti. Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “OPET olarak sektörde daima fark yarattık bugünden sonra da böyle devam edeceğiz. Bu yıl da sektörümüzde fark yaratacak birçok yeniliğe imza atacağız. OPET, müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı iş stratejisiyle sektörde her daim öne çıkıyor. Müşterimizin yanı sıra bayilerimizin mutluluğu da bizler için büyük önem taşıyor. İletişimin gücüne inanıyoruz. Bayilerimizle bir arada olmaya, onların sorunlarını ve önerilerini dinlemeye zaman ayırıyoruz. Kesintisiz bir şekilde sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk projelerimiz, üstün hizmet anlayışımız ve markamıza yaptığımız yatırımlarla sektörümüzde en çok tercih edilen marka olmaya devam edeceğiz.”

‘OPET OLARAK ‘NE KAZANDIRIRIZ?’ DİYEREK YOLA ÇIKTIK’

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ise konuşmasında tüm Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketine değindi. Nurten Öztürk, “Pandemi ve yaşadığımız deprem aslında bizlere hayattan almamız gereken dersleri hatırlatıyor. Her zaman, her birimizin başına her şey gelebilir. Ama hayallerimiz ve umutlarımız olursa, hayallerimizi gerçekleştirmek için yeniden dirilip yeniden sarılabilirsek, yapamayacağımız başaramayacağımız hiçbir iş yok. Başarı başaracağım diyenlerle, başarabilirsin diyenlerin ortak eseridir. Biz OPET olarak yola “Ne kazanırız?” diyerek çıkmadık. “Ne kazandırırız?” diyerek çıktık. Bu doğrultuda pek çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Bunları hem ülkemiz hem de şirketimiz adına yapıyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetlerle bugün ülkemizde 20 milyondan fazla insanın hayatına birebir dokunduk. Türkiye’nin en itibarlı akaryakıt dağıtım şirketi, müşteri memnuniyetinde lider, Türkiye’nin ‘lovemark’ı olmamızda; yaptığımız çalışmaların ve bayilerimizin inancının etkisi büyük. Kalitemizi asla düşürmeyeceğiz, ‘İnsanımıza her zaman en iyi hizmeti nasıl verebiliriz?’ diye düşüneceğiz. Hayallerimizi gerçekleştirmek için yarını beklemeyeceğiz. Yarının, bugünden başladığını unutmayacağız” ifadelerini kullandı. 

‘BU YIL DA FARKI AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

OPET’in müşteri odaklı iş stratejisi ve sosyal sorumluluk projeleri ile zorlu geçen 2022 yılında, yüzde 4,6 daralan pazarda yüzde 1 büyüdüğü bilgisini paylaşan OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade “2022 yılında Türkiye’de trafiğe kayıtlı araçların yüzde 90’ı en az bir kere OPET istasyonlarında işlem yaptı. Yenilikçi bakış açımız, ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin kalbindeyiz. Bu yıl Opet’in sektörde yarattığı farkı açacağız söylemiyle yola çıktık. Farkı açarken odak noktalarımız arasında en önemlisi her zaman olduğu gibi iletişim olacak. Teknolojiye ve inovasyona odaklanacağız. Şu an halihazırda 660 Fullmarket ve Ultramarket ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Akaryakıt dışı faaliyetleri desteklemeye devam ediyoruz. Yenilenebilir enerji ve mobilite dönüşümleri de gündemimizde olacak. Öte yandan istasyon verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalarımız da devam edecek. OPET olarak sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerimiz kapsamında kendi tüketimimizin 2 katı büyüklüğünde güneş enerjisi santralleri kurmaya başladık. OPET, yeni ürünleri, yeni kampanyaları ve hizmetleri ile fark yaratarak tüketicimizin ‘lovemark’ı ve ilk tercihi olmaya devam edecek” dedi

“İŞ ORTAKLARIMIZ İLE BİRLİKTE OLMAK HER ZAMAN BİZE GÜÇ VE ENERJİ VERİYOR”

OPET Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir “İş ortaklarımız ile birlikte olmak her zaman bize güç ve enerji veriyor” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti: “Bugüne kadar müşteri odaklı ve kusursuz hizmet anlayışımızla birçok ürüne ve birçok yeniliğe imza attık. Bu sayede müşterilerimizin gönüllerinde taht kurduk ve Lovemark olmayı başardık.

30 yıl gibi bir kısa sürede çok hızlı büyüdük ve Türkiye’de 100 yıldan fazla zamandır bulunan küresel markaları geçme başarısı ortaya koyan yenilikçi, en çok tercih edilen ve lider marka olduk. Bu başarıları değerli bayilerimize borçluyuz. 2023 yılında sektörün yüzde 3 büyümesi bekleniyor, biz de OPET olarak pazar payımızı yüzde 19’dan yüzde 20.5’e çıkartmayı hedefliyoruz. Yılın ilk verileri de bu hedefimizi destekliyor. Daha da önemlisi kanopi altında bireysel pazarda en çok büyüyen marka olmayı başardık. Ama önemli olan lider olmak değil lider kalmak… Birlik beraberlik, dayanışma içerisinde, sürekli takım oyunu oynayarak ve iş birliği geliştirerek yeni rekorlara hep beraber koşacağımıza inanıyorum.”

“HİZMETLERİMİZ VE ÜLKE SEVDAMIZLA MÜŞTERİMİZİN YANINDAYIZ”

OPET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin ise şöyle konuştu; “2019’dan beri Opet’in rakiplerinden neleri farklı yaptığını anlatmak üzere “Opetse Fark Eder” dedik. Bu sene ise “Farkı Açıyoruz” diyoruz. Farkı, öncelikle yakıt kalitemizle ve güvenimizle açıyoruz. Hem akaryakıt hem akaryakıt dışı gelirler konusunda sektörümüzde Türkiye’nin en ileri firması olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerimizle ve ülkemize verdiğimiz hizmetlerle farkı açıyoruz. Elbette bizi biz yapan uzun süredir devam eden “Temiz Tuvalet Kampanyamız”la farkı açıyoruz. Temizlik ve hijyen artık OPET’in DNA’sına yerleşmiş olan ve çok önemli gördüğü bir konu. Diğer yandan Türkiye genelinde Ultramarket yayılımı artan bir ivmeyle ilerliyor. Ultramarketler’in olduğu istasyonlarda ciro artışı ise yüzde 100’ün üzerinde…  Tüm bu hizmetlerimiz ve ülke sevdamızla müşterimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

“Farkı Açıyoruz” toplantılarına 3-5 Mayıs’ta Çukurova, 5-7 Mayıs’ta Marmara ve Toptan ve Endüstriyel Satışlar & Deniz Satışları, 7-9 Mayıs’ta Ege ve Orta Anadolu, 9-11 Mayıs’ta Trakya ve Karadeniz, 11-13 Mayıs’ta İç Anadolu ve Antalya bölgesi bayileri katıldı. Toplantıların ardından OPET, bayi memnuniyet ve performans değerlendirme sistemi “Bravo” kapsamında dereceye giren şampiyon bayiler ödüllendirildi.