‘Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler’ (PEMTEK) Toplantısı 27-28 Nisan’da İstanbul’da düzenleniyor

Petrol ve doğal gaz sektöründe ihtiyaç duyulan teknoloji ve ekipmanın üretim süreçlerinin yerlileştirilmesi hedefiyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ev sahipliğinde düzenlenen Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler toplantılarının dördüncüsü, 27-28 Nisan 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. 2020 yılından bu yana PEMT adı altında düzenlenen ve enerji sektörü için geleneksel bir buluşma noktası haline gelen toplantıların dördüncüsü, bu […]

‘Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler’ (PEMTEK) Toplantısı 27-28 Nisan’da İstanbul’da düzenleniyor
Burak Karagöl
  • Yayınlanma25 Nisan 2023 13:59

Petrol ve doğal gaz sektöründe ihtiyaç duyulan teknoloji ve ekipmanın üretim süreçlerinin yerlileştirilmesi hedefiyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ev sahipliğinde düzenlenen Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler toplantılarının dördüncüsü, 27-28 Nisan 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

2020 yılından bu yana PEMT adı altında düzenlenen ve enerji sektörü için geleneksel bir buluşma noktası haline gelen toplantıların dördüncüsü, bu yıl PEMTEK adıyla ve “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla düzenleniyor. Toplantıda, TPAO ve bağlı kuruluşlarının yerlileştirme stratejisi ile petrol ve doğal gaz arama-üretim sektöründe yerli ve millî teknolojinin geliştirilmesi yolunda kamu ve özel sektör arasındaki yeni iş birliği olanakları ele alınacak.

“Enerjide Bağımsız Türkiye” hedefiyle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında kara ve denizdeki arama ve üretim çalışmalarına son yıllarda büyük bir ivme kazandıran TPAO ile bağlı kuruluşları TPIC ve TP-OTC, geçtiğimiz hafta devreye alınan Karadeniz Gazı gibi büyük keşif ve projelere imza atıyor. Türkiye’de hidrokarbon arama-üretim sektörünün öncüsü TPAO’nun projelerinde sergilediği üstün performansta yine TPAO’nun girişimleriyle geliştirilen yerli teknolojiler, yetişmiş yerli insan kaynağı ile giderek büyüyen millî enerji filosu hayati rol oynuyor.

Sektördeki birçok kamu ve özel sektör devinin kurucusu olan TPAO, Türkiye’nin enerji sektöründeki teknolojik altyapısını ve insan kaynağını geliştirme çabalarına da öncülük ediyor. Geçmiş yıllarda düzenlenen PEMT toplantılarında kaydedilen başarının bir göstergesi olarak, hidrokarbon endüstrisinde kullanılan, yüksek teknoloji gerektiren ve daha önce yurt dışından tedarik edilen pek çok mal ve hizmet, artık Türkiye’de yerli ve millî olanaklarla üretilip kullanılıyor. 

Crowne Plaza İstanbul Asia Hotel’de düzenlenecek PEMTEK toplantısında, TPAO ve alt kuruluşları, hidrokarbon endüstrisine teknoloji ve ekipman desteği veren imalat şirketleri, AR-GE kuruluşları, üniversiteler, sanayi veya ticaret birlikleriyle buluşacak.

TPAO, PEMTEK gibi girişimler sayesinde Türkiye’nin yüksek katma değerli mal, hizmet ve teknoloji üreten küresel bir oyuncuya dönüşümüne de aracı olmayı hedefliyor.